Curtea de Apel Bucuresti a respins contestatia facuta de OMV Petrom la amenda de 366,5 milioane de lei data de Consiliul Concurentei in 2012, transmite Legal-news. Decizia nu este definitiva; ea poate fi atacata cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare.

In data de 10 ianuarie 2012, Consiliul Concurentei a sanctionat companiile OMV Petrom, OMV Petrom Marketing, Rompetrol Downstream, ENI Romania, MOL Petroleum si Lukoil Romania cu o amenda totala de 880 milioane de lei, reprezentand 3% din cifrele de afaceri realizate in anul 2010.

Potrivit Consiliului Concurentei, amenda a fost acordata din cauza ca firmele s-au inteles intre ele sa scoata de pe piata sortimentul de benzina Eco Premium.

Cea mai mare amenda, in valoare de 366,5 de milioane de lei a fost data companiei OMV Petrom, la care se adauga 137,2 miliooane de lei pentru OMV Petrom marketing, controlata de catre prima companie.

Toate companiile petrolere amendate au atacat decizia Consiliului Concurentei in instanta.

Consiliul Concurentei a mai castigat la Curtea de Apel procesele cu Rompetrol, MOL si OMV Petrom Marketing insa l-a pierdut pe cel cu ENI. In cazul OMV Petrom Marketing, pe data de 4 septembrie 2013, Curtea de Apel Bucuresti a respins ca fiind neintemeiata reclamatia. Deciziile finale vor fi date de magistratii instantei supreme, arata Legal-news.