Unul dintre principalele sindicate ale pilotilor din Germania a facut apel la o noua incetare a activitatii pilotilor companiei Lufthansa incepand de luni, din cauza unui conflict privind pensionarea. Aceasta greva, a zecea incepand din aprilie, va conduce la anularea a sute de zboruri, potrivit previziunilor companiei, citate de agentia germana de presa DPA. Zborurile interne si cele catre Europa cu plecare din Frankfurt si Munchen vor fi afectate cu precadere, dar nu si zborurile de lung curier, potrivit DPA, citata de Mediafax.

Greva incepe luni la pranz (13.00 ora Romaniei) si se va incheia la miezul noptii (01.00 ora Romaniei). Aceasta ar urma sa afecteze zborurile de scurt si mediu curier din Germania, precum si cele de lung curier, a declarat intr-un comunicat sindicatul pilotilor Vereinigung Cockpit, care a anuntat deja vineri seara esecul negocierilor cu conducerea gigantului aerian, sugerand posibilitatea unei noi greve.

Zborurile de marfa ale Lufthansa Cargo ar urma sa fie, de asemenea, afectate de aceasta miscare sociala incepand cu ora 02.00 GMT (04.00 ora Romaniei) si pana cu putin inainte de miezul noptii.

Germanwings, filiala low cost a Lufthansa, nu este afectata de greva, a adaugat sindicatul.

Sindicatul pilotilor Cockpit sustine ca responsabilitatea esecului negocierilor care au loc din octombrie revine conducerii Lufthansa, prima companie aeriana din Europa, "in pofida tuturor eforturilor pilotilor de a se ajunge la un compromis".

"Trebuie gasita o solutie (...) Suntem pe punctul de a reusi dar negocierile trebuie sa se reia si sa fie duse la capat", a declarat duminica pentru presa germana un alt purtator de cuvant al Lufthansa, Barbara Schadler.

"Suntem in continuare convinsi ca o solutie nu va putea fi gasita decat impreuna si la masa de negocieri", a declarat la randul sau un purtator de cuvant al Lufthansa, intr-un comunicat.