​MedLife a achizitionat pachetului majoritar de 55% din grupul de firme Centrul Medical SAMA și Ultratest, unul dintre cei mai importanți operatori medicali din sud-vestul României. In urma tranzactiei, cele doua entitati, Centrul Medical Sama și Ultratest vor funcționa sub brandul MedLife – Sama, iar MedLife devine singurul operator medical privat cu prezență în toate regiunile istorice ale țării.

Alina Gogescu si Leo GherghinaFoto: MedLife

SAMA are în componență două clinici multidisiciplinare incluzând o unitate medicală cu spitalizare de zi, un centru de kinetoterapie, două centre de medicina muncii, 6 laboratoare și mai multe puncte de recoltare. La ora actuală, operațiunile SAMA sunt repartizate în șase orașe din Oltenia: Craiova, Râmnicu Vâlcea, Slatina, Bălcești și Calafat.

„Finalizarea acestei tranzacții înseamnă un nou început pentru noi. Vom face parte din grupul celui mai mare operator medical privat din România, ceea ce va însemna pentru echipa noastră noi oportunități de dezvoltare și extindere, al căror start a fost dat deja. Am inaugurat un nou centru medical la Râmnicu Vâlcea și urmează să deschidem un nou centru de imagistică în Craiova. De asemenea, plănuim să investim în retehnologizarea și extinderea unităților existente. Toate acestea vor contribui la realizarea obiectivului nostru ca MedLife – Sama să devină liderul pieței de servicii medicale din regiunea de sud-vest a României”, a declarat Dr. Alina Gogescu, Manager General Sama.

„Atât Sama cât și Ultratest au o filozofie sănătoasă, similară cu cea a noilor parteneri: suntem pasionați de lucrul bine făcut și extrem de protectori cu pacienții noștri. Integrarea celor două firme în cadrul grupului MedLife va reprezenta un proces firesc ce va avea ca finalitate consolidarea unei echipe puternice, iar MedLife – Sama va putea oferi servicii medicale la cele mai înalte standarde, tuturor pacienților săi, inclusiv abonaților”, a mai spus Dr. Gogescu.

Odată cu finalizarea achiziției grupului Sama din Oltenia, MedLife a devenit singurul operator medical privat cu prezență în toate regiunile istorice ale țării, având amprentă națională.