Doua companii romanesti, MedLife si BVB, au fost premiate la CEE Capital Markets Awards din Polonia, eveniment care aduce in prim-plan cele mai importante realizari ale companiilor listate din pietele de capital din regiune

MedLife Foto: MedLife

Cea de-a treia editie a galei CEE Capital Markets Awards, una dintre cele mai importante competitii internationale dedicate pietei de capital, a adus pentru MedLife, liderul pietei de servicii medicale private din Romania, doua dintre cele mai importante distinctii dedicate unei companii listate: ”Cea mai buna companie din Europa Centrala si de Est / Best overall company of the year in Central and Eastern Europe„ si ”Cea mai mare crestere a pretului actiunilor / Top performing company„.

”Suntem extrem de onorati de aceste distinctii. Este important ca un business romanesc poate face performanta la nivel european, ca brandul cu medici romani, pentru romani, atinge o astfel de performanta, cu atat mai mult cu cat o face la Bursa de Valori din Bucuresti. Fara indoiala ca politica de achizitii, succesul de a integra companii, alaturi de managementul fondatorilor romani, a adaugat valoare activitatii noastre. Speram ca tot mai multi investitori sa vina catre Bursa de Valori Bucuresti si tot mai multe companii sa inteleaga ca drumul spre performanta trece prin guvernanta, finantare prin alte mijloace decat private equity sau creditare comerciala si sa aleaga sa devina publice,„ a declarat Mihai Marcu, Presedinte si CEO al MedLife.

Totodata, alaturi de MedLife, a fost premiata si Bursa de Valori Bucuresti pentru ”Cel mai bun departament de Relatii cu Investitorii al unei companii listate din Europa Centrala si de Est / Best IR deparment of a listed company - CEE”.

Editia din 2017 a competitiei, organizata de Biznis Polska, a reunit peste 71 de companii din peste 20 de tari, juriu format din 30 de experti din comunitatea financiara din regiune si internationala avand sarcina de a desemna castigatoare cele mai importante realizari ale companiilor, dintr-un total de 80 de nominalizari. Anul trecut, firmele din Romania care s-au bucurat de apreciere internationala au fost Bittnet Systems pentru „Listarea anului pe o piata alternativa din CEE” si CEMACON pentru „Redresarea anului„.

MedLife este cel mai mare furnizor de servicii private de sanatate din Romania. Compania opereaza cea mai extinsa retea de clinici, una din marile retele de laboratoare medicale, spitale generale si specializate si are cea mai mare baza de clienti pentru Pachete de Preventie in Sanatate din tara. Este, de asemenea, din punct de vedere al vanzarilor, una dintre marile companii private de sanatate din Europa Centrala si Actiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzactionare pe piata reglementata la vedere administrata de Bursa de Valori Bucuresti, Categoria Premium, avand simbolul de tranzactionare ”M”.

Grupul MedLife are un istoric de succes in ceea ce priveste atat cresterea organica, cat si cresterea prin achizitii. Incepand cu 2009 a deschis sau a achizitionat 83 de unitati medicale. Echipa sa puternica si experimentata de management a fost capabila sa creeze si sa gestioneze aceste oportunitati de crestere, dobandind cunostinte si experienta valoroase, care sa ii permita gasirea celei mai bune cai pentru continuarea cu succes a extinderii.