Compania aeriana Wizz Air a anuntat ca vrea sa recruteze 1.300 de persoane, pentru piloti si pentru echipaje de zbor, pana la finalul anului viitor, relateaza News.ro.

Recrutarile vor fi facute in 400 de sesiuni organizate incepand de acum si pana la finalul anului viitor, in mai mult de 25 de tari de-a lungul Europei, potrivit companiei.

"Dupa 13 ani de consolidare a pozitiei de lider pe piata din Europa Centrala si de Est, Wizz va crea aproape 1.300 de locuri de munca noi, directe, in anul ce urmeaza, cu 21 de aeronave de generatie noua Airbus A320 si Airbus A321 ce se vor alatura flotei pana la finalul anului 2018 si se vor adauga celor 11 aeronave livrate deja in 2017", se arata in comunicat.

Astfel, echipa liniei aeriene ar putea numara mai mult de 4.500 de angajati pana la finalul anului 2018. Wizz Air are in plan dublarea flotei, la mai mult de 160 de aeronave, pana la sfarsitul anului 2024.

Alaturi de pachete de compensatii si beneficii, copilotii si pilotii au optiunea unor pachete personalizate de lucru, putand calatori spre casa folosind reteaua companiei formata din peste 550 de rute. In plus, acestia se pot stabili in oricare dintre cele 28 de baze, din 15 tari, de-a lungul Europei, potrivit companiei.

Wizz Air este cea mai importanta linie aeriana din Romania din punct de vedere al numarului de pasageri transportati. Principalii competitori sunt Blue Air, Ryanair si Tarom.