VIDEO Audierea lui Mark Zuckerberg in Congresul SUA: Explicații, dar și mai multe intrebări fară răspuns/ Date ale utilizatorilor Facebook au fost vândute de Kogan şi altor companii/ Facebook se luptă continuu cu Rusia/ Acțiunile Facebook, cea mai puternică creștere

de Ionut Baias     HotNews.ro
Marţi, 10 aprilie 2018, 23:02 Economie | Companii


Zuckerberg, audiere in Congres
Foto: Captura YouTube
Co-fondatorul și directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, a stat marți in fața Congresului SUA timp de 5 ore in care a oferit numeroase explicații, dar a lăsat și mai multe intrebări fără răsapuns. Miercuri va urma o noua audiere. Zuckerberg si-a asumat intreaga răspundere pentru că ”nu a înțeles la timp cum ar putea fi Facebook deturnată în multe feluri”, a susținut că Facebook se luptă continuu cu operatori ruşi care încearcă să îi exploateze platforma de socializare si că "lucrează" impreună cu procurorul special Mueller in legătură cu interferența Rusia in alegerile prezidențiale din SUA, potrivit AFP. Am aflat un set de măsuri propuse pentru a stopa furtul de date, dar și că date ale utilizatorilor Facebook au fost vândute de Kogan şi altor companii. Una peste alta, breaking news-ul a lipsit, dar investitorii de pe Wall Street au privind cu ochi buni audierea, iar acțiunile Facebook au crescut cu 4,50%, ajungând la 165,04 dolari, cea mai mare crestere pe o sesiune din aprilie 2016.

LIVE TEXT Principalele declaratii:
 • Audierile s-au incheiat după circa 5 ore. S-au dat multe explicații, dar au rămas si multe intrebări fară răspuns. "Va fi nevoie de timp pentru a efectua toate schimbările necesare, pentru a limita aceste abuzuri”, a adăugat el, recapitulând măsurile anterioare sau viitoare pentru remedierea problemelor.
 • "V-ați împărtăși cu noi numele hotelului în care ați rămas aseară?" l-a intrebat senatorul democrat Dick Durbin pe seful Facebook. Surprins de această întrebare, dar evident amuzat, Mark Zuckerberg a răspuns "aaa.. nu ...", provocând râsul audienței. "Cred că suntem în centrul temei: dreptul la confidențialitate, la limitele dreptului la confidențialitate (...) Este întrebarea asupra informațiilor pe care Facebook le colectează, cărora le trimite și dacă a cerut mai întâi permisiunea să facă acest lucru ", si-a explicat gluma senatorul dmeocrat. "Cred că toată lumea ar trebui să poată controla modul în care sunt utilizate informațiile," a răspuns Zuckerberg. (AFP)
 • Date ale utilizatorilor Facebook au fost vândute de Kogan şi altor companii, în afară de Cambridge Analytica: Întrebat de senatorul Tammy Baldwin dacă Kogan a vândut date colectate prin Facebook şi altor companii, în afară de Cambridge Analytica, Mark Zuckerberg a răspuns afirmativ. "Da, a vândut date şi altor companii”, a spus CEO-ul Facebook, menţionând compania Eunoia, dar precizând că au fost şi altele, pe care le va menţiona în declaraţia lui completă.
 • Cei peste 87 de milioane de utilizatori afectaţi sunt victime. Acest lucru s-a întâmplat şi s-a întâmplat sub nasul nostru”, a spuns co-fondatorul Facebook.
 • "Crezi că sunteţi mai responsabili cu datele noastre decât guvernul SUA?”, a întrebat senatorul Dean Heller. "Da”, a răspuns, simplu, Mark Zuckerberg, potrivit The Guardian.
 • Facebook se luptă continuu cu operatori ruşi care încearcă să îi exploateze platforma de socializare
 • Traversăm o transformare filozofică extinsă a companiei
 • Compania încearcă să se schimbe în urma criticilor recente. Zuckerberg a declarat, ca și in trecut, ca incearcă să evite adoptarea unei legislaţii stricte pentru reglementarea activităţii celei mai mari reţele de socializare din lume
 • Wall Street: Acțiunile Facebook au crescut cu 4,50%, ajungând la 165,04 dolari, cea mai mare crestere pe o sesiune din aprilie 2016, investitorii fiind incurajați de faptul ca CEO-ul Facebook s-a prezentat in fața Congresului.
 • "Lucrăm" cu procurorul special Mueller in legătură cu interferența Rusia in alegerile prezidențiale din SUA din 2016. Totusi, Zuckerberg spune că ”această colaborare a noastră cu acest consiliu este confidenţială”
 • Facebook este o companie optimistă şi idealistă. În cea mai mare parte a existenţei noastre, ne-am concentrat pe tot binele pe care îl poate genera conectarea oamenilor. În timp ce Facebook s-a dezvoltat, oamenii au primit un nou instrument puternic pentru a rămâne conectaţi la persoanele pe care le îndrăgesc. Recent, am văzut mişcarea #MeToo pe Facebook, iar după uraganul Harvey, oamenii au folosit platforma şi 70 de milioane de afaceri mici au folosit Facebook pentru a crea locuri de muncă şi pentru a se dezvolta
 • Nu am făcut suficient pentru a preveni ca aceste instrumente să fie folosite şi pentru a face rău şi că este greşeala sa şi îi pare rău. "Acest lucru se aplică pentru fake news şi pentru ingerinţa în alegeri. Nu am privit o imagine mai largă a responsabilităţii noastre. Aceasta a fost o mare greşeală. A fost greşeala mea şi îmi pare rău. Eu am înfiinţat Facebook, eu îl conduc şi eu sunt responsabil pentru ceea ce se întâmplă pe această platformă
 • Nu este suficient să conectăm oamenii, trebuie să ne asigurăm că acele conexiuni sunt pozitive. Nu este suficient să le oferim oamenilor o voce, trebuie să ne asigurăm că ei nu folosesc această voce pentru a le face rău altor oameni sau pentru a răspândi informaţii eronate. Nu este de ajuns să le oferim oamenilor control asupra informaţiilor lor, trebuie să ne asigurăm că dezvoltatorii cărora ei le oferă aceste informaţii le protejează, de asemenea, potrivit news.ro.
 • Acum o lună, am auzit noi informaţii potrivit cărora această promisiune a fost falsă. În prezent lucrăm cu guverne din SUA, Regatul Unit şi din jurul lumii pentru a realiza un audit complet a ceea ce am făcut şi pentru a ne asigura vă vor şterge orice date deţin încă, potrivit news.ro si Reuters.
 • Mai întâi, înţelegem exact ce a făcut Cambridge Analytica şi vom informa toate persoanele care au fost afectate. Ce ştim acum este că Cambridge Analytica a accesat abuziv informaţii, cumpărându-le. Când am contactat Cambridge Analytica iniţial, reprezentanţii companiei ne-au spus că au şters datele.

Urmărește audierea aiciCo-fondatorul și directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, a mers luni la Capitol Hill pentru mult așteptata sa mărturie asupra modului în care platforma de socializare a permis unei companii de extracție a datelor să obțină informații personale de la cel puțin 87 milioane de utilizatori, scrie Fox News. Cu toate acestea, perspectiva unor legi care restricționează Facebook și alte companii de internet este puțin probabilă, nu numai din cauza lipsei de voință politică și a lobby-ului eficient al companiilor de tehnologie, ci și din cauza faptului că puțini parlamentari doresc să se lupte cu complexitatea problemei, notează Reuters.
 • Peste 112.000 de români ar fi afectaţi de scandalul Facebook - Cambridge Analytica, după ce 78 de români şi-au instalat aplicaţia „This is your digital life”, cea care colecta datele personale şi le oferea apoi Cambridge Analytica, citând un răspuns al site-ului de socializare. 78 de români şi-au instalat aplicaţia „This is your digital life”, cea care colecta datele personale şi le oferea apoi Cambridge Analytica.
Zuckerberg se confruntă cu o revoltă combinată asupra modului în care Rusia a folosit Facebook pentru a răspândi propagandă politică divizională în timpul alegerilor prezidențiale din SUA din 2016 și asupra felului în care Cambridge Analytica a colectat datele personale de la milioane de utilizatori Facebook, majoritatea americani. Denunţătorul Cambridge Analytica, Christopher Wylie, a declarat în cadrul emisiunii "Meet the Press" de la NBC că numărul celor afectaţi ar putea depăşi "cu siguranţă" 87 de milioane, cifră confirmată oficial de Facebook.

"Nu am făcut suficient să împiedicăm ca aceste instrumente să fie folosite în mod rău intenţionat (...). Nu ne-am dat seama de cât de mari sunt responsabilităţile noastre şi a fost o eroare gravă. Este eroarea mea şi îmi pare rău", urmează să spună Zuckerberg, potrivit textului intervenţiei sale transmis luni de Comisia pentru Comerţ din cadrul Camerei Reprezentanţilor, care urmează să-l audieze miercuri, notează AFP.

Măsurile luate de Facebook în urma scandalului Cambridge Analytica: Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

4895 vizualizari

 • -5 (39 voturi)    
  Reteta Facebook (Marţi, 10 aprilie 2018, 23:43)

  Kosmos [utilizator]

  1.Facebook colecteaza datele private (asta este scopul principal al applicatiei
  2.Le paseaza la o firma de incredere ( israeliana)
  3.Firme gen Cambridge Analytica cumpara informatiile de la firma israeliana si le folosesc in scop politic si economic
  -------
  Cand sunt descoperiti:
  - Facebook accepta "eroarea" si promite schimbari (ei practic colecteaza oricum)
  - Firma gen Cambr Analytica se disculpa ca n-au facut nimic rau , doar au cumparat datele de la o firma
  - firma israeliana specializata in colectare de date ( its the boogey man ) este evitata strategic ( de fapt fiind tot Facebook)
  • -6 (16 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 11 aprilie 2018, 3:28)

   [anonim] i-a raspuns lui Kosmos

  • 0 (8 voturi)    
   Asa este dar... (Miercuri, 11 aprilie 2018, 3:39)

   Gelu007 [utilizator] i-a raspuns lui Kosmos

   Problema este cine exploateaza, doar nu credeai ca Mark a ajuns bilionar doar prin colectare de date, exploatarea plateste.
  • +5 (9 voturi)    
   Datele culese de Facebook (Miercuri, 11 aprilie 2018, 11:28)

   carvil [utilizator] i-a raspuns lui Kosmos

   nu au legatura cu actualul scandal. Facebook culege date cu acordul utilizatorului si le foloseste pentru conceperea de reclame personalizate. In cazul de fata datele au fost culese mintind utilizatorii si multe dintre ele nu au avut acordul lor. Datele au fost ulterior vandute si exploatate politic prin conceperea de mesaje manipulatoare in sprijinul lui Trump.
  • +3 (7 voturi)    
   Teoria conspiratiei (Miercuri, 11 aprilie 2018, 14:05)

   samy19 [utilizator] i-a raspuns lui Kosmos

   cu obsesii israeliene :)
   • 0 (0 voturi)    
    Cambridge Analytica (Miercuri, 11 aprilie 2018, 22:38)

    Kosmos [utilizator] i-a raspuns lui samy19

    A spus ca datele sunt culese de israelieni si ca sunt f buni la asta.nu ai vizionat filmul pe Channel 4?
 • -8 (28 voturi)    
  pe cravata mea de pionier (Marţi, 10 aprilie 2018, 23:48)

  Mazeta [utilizator]

  Jur ca de acum înainte să nu mai dau datele utilizatorilor decât cui trebuie.
  • 0 (0 voturi)    
   multumim (Miercuri, 11 aprilie 2018, 21:08)

   natbl73 [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   .
 • +1 (3 voturi)    
  Comment sters de user (Marţi, 10 aprilie 2018, 23:50)

  prostu satului [anonim]

 • +14 (24 voturi)    
  Iata cum trebue citit mesajul: (Miercuri, 11 aprilie 2018, 0:24)

  user.citizen [utilizator]

  1. FB va fi mai atent la impactul public si modul cu comercializeaza informatiile. A nu se uita ca scopul lor este sa "colecteze" orice si oricat si apoi sa interpreteze, ei sau altii.
  2. FB va pastra un mod sofisticat de setare a criteriilor de Privacy, in mod deliberat, tocmai pentru a deruta utilizatorii mai putin pregatiti si dornici de a se lauda cuiva
  3. Messenger de la FB va continua sa nu includa optiune de logout (atat pe Android cat si pe iOS) tocmai pentru a putea "colecta" totul de pe dispozitivele mobile, unde este adevarata mina de aur (contacte, SMS, microfon, camera si nu numai). Cand va aparea aceasta functie vom putea sa ii credem onesti, poate.
  4. FB dezbina oamenii la fel de mult cum 'ii apropie" (conform declaratiei din articol). Pe FB apar inselatorii, racolari, gasim motive de divort sau uneori de sinicidere...
  5. FB ar trebui sters si reinventat, in aceasta forma este o greseala pentru societatea informationala moderna, dar e prea tarziu. Toti sunt azi pe FB... A se vedea cate citari de pe FB are HN pe prima pagina!
  6. Desi au inceput cu o aplicatie onesta, facuta pe genunchi, iar acum, cand au expertiza si specialisti foarte buni isi permit sa isi bata joc, pentru ca au resurse... Dezvoltarea la FB merge deliberat in directia gresita, nu pot fi acuzati de incomptenta si nici de erori involuntare asa cum sugereaza Mark Zuckerberg
  7. Fanii FB si dependentii de astfel de relationari sociale sunt invitati sa voteze negativ aceasta postare pentru a se vedea clar cat de departe a ajuns exploatarea prostiei omenesti.
 • +2 (18 voturi)    
  mda (Miercuri, 11 aprilie 2018, 0:48)

  Nicolae Kidman [utilizator]

  În urmă cu un an, Zuckerberg declara zâmbitor că-i o prostie să se afirme că Facebook a avut vreo influență în accederea maimuțoiului portocaliu la Casa Albă, că doar vreo câteva pagini și vreo 50.000 de dolari reclame au avut conținut electoral. După vreo două-trei luni, cele câteva pagini s-au transformat în câteva mii, sumele în sute de mii. Apoi au ajuns la cele 50 de milioane de conturi, apoi 87 de milioane, pentru ca-n final să aflăm că frații noștri de la Răsărit, de unde vine lumina, sunt infiltrați până la petlițe în educarea ideologică, pe principii sănătoase, revoluționare, a patriotului american din centrul și sudul SUA.
  • +6 (8 voturi)    
   87 de milioane (Miercuri, 11 aprilie 2018, 11:30)

   carvil [utilizator] i-a raspuns lui Nicolae Kidman

   reprezinta numarul de conturi ale caror date au fost culese fara acordul utilizatorilor, nu reprezinta numarul de conturi false care au raspandit fake news.
  • -5 (5 voturi)    
   Da, da (Miercuri, 11 aprilie 2018, 18:37)

   wintershadow [utilizator] i-a raspuns lui Nicolae Kidman

   se pare ca tu esti cel "educat ideologic" pana una alta.
   A fost bun FB cand a ajutat la alegerea lui Obama si la alte manipulari crase...acum brusc a devenit o problema pentru ca a iesit Trump.
   Lasa ca in ritmul asta nu o sa mai existe nici FB si nici alte mijloace alternative de informare....cenzura nu-i departe.
   O sa fiti fericiti toti voi astia spalati pe creier.

   http://adevarul.ro/news/politica/dancila-analytica-mindrim-ea-1_5ab8a571df52022f750743d7/index.html
   • +1 (3 voturi)    
    PSD loveste din nou (Miercuri, 11 aprilie 2018, 20:30)

    demetru [utilizator] i-a raspuns lui wintershadow

    Doar PSD mai zicea ca Facebook e controlat de CIA, acum aud ca Facebook a ajutat la alegerea lui Obama. Realitatea e ca Facebook n-a ajutat pe nimeni, unii s-au folosit de datele utilizatorilor pentru profiling si manipularea in favoarea lui Trump.
 • +22 (32 voturi)    
  WTF is a FaceBook ? (Miercuri, 11 aprilie 2018, 2:37)

  Canadian13 [utilizator]

  maimutoiul asta de 23 de ani care s-a trezit stapan pe informatiile private a 2 miliarde de oameni mai are tupeul sa zica ca tine sitiuatia sub control. Ei au scapat situatia de sub control de multa vreme ! Acum nu fac decat sa stea pe butoiul cu kkt..., sa faca bani din iluzii si sa se vaite pe la Congress ca vezi-Doamne cat de constiinciosi sunt ei.
  Culmea este ca toate mimozele care se vaita ( vai, ne-au furat datele despre cate tampoane am folosit luna asta sau pozele cu bebelasul nostru care facea balonase de saliva si pe care le-am distribuit la cei 2000 ( really ??) de prieteni ai mei), toata puterea asta de norod se chinuie din greu sa impinga date private in fiecare secunda care serverele FB si dupa aia se vaita ca nu au fost protejati !
  Doamne in ce lume idioata traim !!!

  Ptr cei care vor sari cu minus-urile : nu nu am cont pe mizeria asta de FB, nu am avut vreodata si nici nu o sa am, deci..nu exist !
  • +4 (8 voturi)    
   ZzuckBook (Miercuri, 11 aprilie 2018, 6:40)

   palilula [utilizator] i-a raspuns lui Canadian13

   Imi place comentariul. As da 1000+ de plusuri.
  • -2 (2 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 11 aprilie 2018, 8:47)

   [anonim] i-a raspuns lui Canadian13

 • -1 (9 voturi)    
  Uite de ce le merge rau romanilor (Miercuri, 11 aprilie 2018, 6:07)

  Parzivall [utilizator]

  Multinationalele ii jecmanesc, ue la fel, FB le fura datele, Trump, e clar, Trump, salvarea vine, Trump, de la rasarit!!! Intre timp, psd fura si mai abitir....
 • -3 (11 voturi)    
  Se lupta cu Rusia ? :)))) (Miercuri, 11 aprilie 2018, 9:34)

  Velma Kelly [utilizator]

  #NinoNino :))))
 • +4 (6 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 11 aprilie 2018, 9:39)

  [anonim]

 • +2 (2 voturi)    
  mda (Miercuri, 11 aprilie 2018, 9:39)

  liviu_ [utilizator]

  ”această colaborare a noastră cu acest consiliu este confidenţială” - nustiu d c da fraza asta ma duce cu gandu la 1984

  oricum poate e bine ca s-a intamplat asa... o sa inceapa si firmele sa lupte impotriva furtului de date ,m fraudei electorale si a fake newsului (cel putin asa sper)
 • +8 (10 voturi)    
  Rusia se foloseste de vulnerabilitatile (Miercuri, 11 aprilie 2018, 11:34)

  carvil [utilizator]

  occidentului. Ca societati deschise, libere si transparente, tarile vestice sunt expuse in fata unui inamic care foloseste aceste libertati impotriva lor. E clar ca accesul la aceste date trebuie inasprit si ca actiunile Rusiei trebuie combatute nu izolat, ci printr-o strategie comuna a tarilor occidentale.
 • +1 (7 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 11 aprilie 2018, 11:34)

  [anonim]

 • -5 (7 voturi)    
  eu cred ca Rusia e diavolul! (Miercuri, 11 aprilie 2018, 16:09)

  __alex__ [utilizator]

  Cambridge Analytica? Rusia-i de vina! Zuckerberg stocheaza tot, vinde date? Rusia bata-o vina! Clinton e mai corupta si nehalita decat Nastase? Rusia frate! Castiga super dobitocul alegerile in SUA? Ia ghici cine....
  Cum dracu o tara cu PIB-ul Mexicului da cu cracii-n sus o lume intreaga? Sau sunt foarte, foarte tari sau Occidentul are nevoie sa inventeze un dusman ca sa abata atentia de la problemele reale.
 • 0 (0 voturi)    
  i-au cerut sa-si schimbe modelul de bisniz (Miercuri, 11 aprilie 2018, 21:12)

  natbl73 [utilizator]

  pai maine deschide spalatorii auto in toata lumea, si platesti cu cardul...


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by