Acționarii Băncii Transilvania au ales Consiliul de Administrație pentru următorii patru ani, în cadrul Adunării Generale a Acționarilor care a avut loc în 25 aprilie a.c., în Cluj-Napoca. Horia Ciorcilă, fondator BT şi Preşedinte al Consiliului de Administrație din anul 2002, a primit al cincilea mandat consecutiv pentru această funcție. De asemenea, cei şase membri CA au obținut un nou mandat din partea acționarilor.

Consiliul de Administratie BT 2018 - 2022Foto: BT

"Mulțumesc acționarilor pentru încredere, sunt cât se poate de onorat. Sunt încrezător în planurile ambiţioase de consolidare a băncii şi a Grupului Financiar Banca Transilvania. Continuăm împreună povestea de succes BT." - declară Horia Ciorcilă.

Componența Consiliului de Administrație al băncii este următoarea: Horia Ciorcilă – Preşedinte şi membrii Ivo Gueorguiev (Marea Britanie), Thomas Grasse (Germania), Doru Lionăchescu, Costel Ceocea, Vasile Puşcaş şi Mirela Bordea.

În perioada 2014–2018, sub coordonarea Consiliului de Administrație, banca a marcat o serie de rezultate remarcabile, cum ar fi:

  • Cota de piață BT a crescut cu 4%, Banca Transilvania ajungând în anul 2016 pe locul 2 în topul băncilor din România.
  • BT a devenit una dintre cele mai mari 100 de bănci din Europa.
  • S-au înregistrat cele mai mari randamente ale capitalurilor băncii.
  • Banca Transilvania a marcat două dintre cele mai mari achiziții din țară: Volksbank România şi Bancpost.
  • BT, cotat cel mai valoros brand bancar din România (Brand Finance România 2017) şi singurul brand românesc din topul celor mai valoroase branduri bancare din lume, Brand Finance Banking 500 (2018).