Managementul asigură că niciunul dintre acești angajați nu a primit plăți compensatorii, în timp ce "New York Times" susține că societatea a ignorat mai multe cazuri în care au participat înalți funcționari, potrivitLe Monde.

Logo GoogleFoto: Colaj foto

O afirmație contrazisă de publicație, chiar înainte de anunțarea unei anchete de către New York Times - „greu de citit“, acuză compania de ascunderea cazurilor de hărțuire sexuală . Ancheta este bazată pe documente interne și judiciare și mărturiile a treizeci de foști și actuali angajați ai Google.

The New York Times se referă la cazurile celorlalți doi lideri "pe care Google i-a protejat" în ultimii zece ani, după ce au făcut obiectul aceluiași tip de acuzație. Unul ar fi beneficiat de același tratament ca și Andy Rubin, celălalt ar fi continuat să ocupe o poziție importantă. "De fiecare dată, Google a păstrat tăcerea cu privire la aceste acuzații", a spus ziarul.

„Ne asigurăm că Google este un loc unde puteți lucra în cele mai bune condiții de siguranță“ , a scris Google în mesajul trimis joi angajaților, „și în cazul în care există așa ceva, consecințele sunt grave pentru oricine care a avut un comportament inadecvat“.

„Vrem să se asigure că noi luăm în considerare orice plângere de hărțuire sexuală sau de comportament inadecvat, investigăm și luăm măsuri“ , au continuat aceștia, precizând că au înființat „canale de confidențialitate“ , destinate să raporteze probleme de comportament.

Andy Rubin , la rândul său, a reacționat pe Twitter la acuzațiile publicate împotriva lui în New York Times : "Acest articol conține multe inexactități legate de serviciul meu la Google și mari exagerări privind compensația mea. În mod specific, nu am forțat niciodată o femeie să facă sex într-o cameră de hotel.