Samsung Electronics va avea de câștigat de pe urma problemelor pe care epidemia cu noul coronavirus le cauzează rivalilor săi Apple și Huawei, scrie Reuters.

Magazin SamsungFoto: Hotnews

Jumătate din telefoanele inteligente ale Samsung sunt fabricate în prezent în Vietnam, unde coronavirusul, care a creat probleme operațiunilor din China ale Apple și Huawei, a avut un impact limitat, citază Mediafax.

Apple a anunțat, luni, că nu va atinge proiecția financiară pe trimestrul care se încheie în martie din cauza epidemiei cu noul coronavirus. De asemenea, producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi Corp a anunțat o scădere a vânzărilor din același motiv.

Huawei, un alt rival major al Samsung, nu a anunțat nicio problemă de producție, însă analiștii se așteaptă ca acesta să fie lovit greu de epidemie, având în vedere dependența sa de piesele produse în China.

Samsung, însă, a cedat în ultimii ani mare parte din piața chineză rivalilor săi, ceea ce înseamnă că nu va avea de suferit de pe urma închiderii magazinelor și a scăderea cererii care a afectat Apple.

„Samsung este mai bine poziționat în ceea ce privește impactul pe care coronavirusul îl are asupra producției și a vânzării, decât principalii săi rivali, Huawei și Apple”, a declarat pentru Reuters o sursă apropiată producătorului sud-corean.

„Coronavirusul a expus riscurile din China. Suntem norocoși că am reușit să le evităm”, a continuat sursa.

„Facem tot posibilul pentru a minimiza orice impact asupra operațiunilor noastre”, este răspunsul oficial transmis de Samsung pentru Reuters.

TrendForce a redus recent prognozele de producție de smartphone-uri pentru primul trimestriu cu 15% pentru Huawei, 10% pentru Apple și 3% în cazul Samsung Electronics, potrivit Mediafax.