Peste 56.000 de companii au depus cereri pentru șomaj tehnic, pentru un număr de 459.000 de angajați, primele plăți urmând să fie virate, a anunțat, joi, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, în ședința de Guvern.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Sunt 56.170 de companii care au solicitat șomaj tehnic pentru un număr de 459.000 de angajați, respectiv peste 55.000 de cereri, de la persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, sportivi și alte categorii care desfășoară activități pe baza unor relații contractuale, altele decât contractele individuale de muncă care sunt acoperite de fondurile de la ANOFM. (...) Suntem gata să facem primele plăți. S-a muncit enorm și la ANOFM și la ANPIS. Suntem gata să facem primele plăți de îndată ce avem disponibilul financiar să-l operăm”, a spus Alexandru, în ședința de Guvern.

Premierul Ludovic Orban a subliniat că acești bani pot fi deja virați.

„Puteți deja să faceți plăți. Aveți disponibilul în fondul de șomaj, până la rectificarea bugetară și să aducem în completare”, a spus Orban, în ședința de Guvern de joi, potrivit Mediafax.