Numărul de utilizatori ai aplicației de videoconferințe zoom a crescut cu încă 50% în ultimele trei săptămâni ajungând la 300 de milioane de useri, în timp ce compania se confruntă cu criticile privind securitatea și siguranța datelor care au determinat mai multe guverne și companii să interzică folosirea sa, relatează Reuters.

Aplicatia ZoomFoto: Profimedia Images/Gado Images/Alamy

Acțiunile Zoom, care au crescut de aproape cinci ori de când compania a fost listată pe bursă în luna martie a anului trecut, au crescut la un nou nivel record de 168,24 dolari joi.

CEO-ul companiei, Eric Yuan a prezentat cifrele într-o întâlnire în care a arătat ultimele noutăți din planul de securizare de 90 de zile a platformei, anunțând lansarea unui update pentru aplicație care să includă mai multe opțiuni de encripție în cursul săptămânii viitoare.

Producătorul auto Daimler a devenit joi cea mai recentă companie care le-a interzis angajaților săi folosirea Zoom în scopuri corporate, urmând precedentul unora ca Ericsson, SpaceX sau guvernele din Germania, Taiwan sau Singapore.

Carantina impusă de numeroase țări la nivel mondial pentru a combate pandemia COVID-19 a determinat o creștere uriașă a folosirii unor aplicații ca Zoom, Skype sau Microsoft Teams, pe măsură ce milioane de oameni din întreaga lume au rămas izolați în locuințe sau lucrează de acasă.

Creșterea Zoom a continuat în pofida unui val de critici din partea experților în cibersecuritate dar și a utilizatorilor de rând cu privire la erorile de codare și lipsa encripției pentru sesiunile de chat.

Citește și: