IMM-urile au nevoie în această perioadă de măsuri pragmatice și acces la lichiditate care să le ajute să supraviețuiască în perioada de blocaj economic cauzat de restricțiile impuse de autorități.

Instant FactoringFoto: Instant Factoring

Instant Factoring, primul fintech românesc de finanțare a facturilor, ajută companiile mici active în sectoarele B2B (business to business) oferindu-le lichidități imediate prin încasarea în avans a facturilor nescadente și prin 10 analize gratuite de risc ale clienților noi sau potențiali.

În plus, Instant Factoring oferă pe perioada stării de urgență pre-aprobarea unor limite de finanțare pentru livrările de bunuri sau servicii pentru fiecare client în parte al microîntreprinderilor, astfel încât, antreprenorii mici să știe dacă pot primi finanțare pentru orice tranzacție comercială în această perioadă, înainte de a-și asuma intrarea într-o relație comercială.

Instant Factoring aloca un buget de 10 milioane RON pe lună micilor companii și microîntreprinderilor, prin care transformă în cash facturile înainte de scadență, emise către clienții lor care plătesc la termene mai lungi. Accesul la lichiditate ajută companiile mici să evite blocarea activității, astfel încât să poată face plăți urgente către salariați și furnizori, și să-și achiziționeze materii prime și materiale de producție.

Fintech-ul nu pune accent în evaluarea de risc pe situațiile financiare ale companiilor mici și foarte mici sau pe vechimea în activitate.

Clientul microîntreprinderii trebuie să fie o companie cu o situație financiară stabilă care poate să își achite datoriile. Instant Factoring finanțează între 80% - 100% din valoarea facturilor acceptate, în funcție de industria și soliditatea financiară a clienților microîntreprinderilor.

Vogue Trading Company este o firmă de transporturi rutiere de mărfuri care și-a finanțat capitalul de lucru prin serviciile de factoring online de la Instant Factoring.

Astfel, compania și-a asigurat: finanțarea capitalului de lucru suplimentar funcționării curente, acoperirea costurilor suplimentare cu materialele de protecție specifice impuse de pandemie, acoperirea cheltuielilor suplimentare datorate volumului de lucru în creștere și plățile imediate impuse de furnizorii de materiale necesare întreținerii tehnice a mașinilor, ca urmare a stocurilor limitate.

”Sunt foarte multe avantaje pe care le-am dobândit prin finanțarea facturilor prin Instant Factoring și vi le enumerăm doar pe primele patru:

  • Capacitatea de a construi rapid soluții noi de finanțare, prin mărirea plafoanelor existente și finanțarea anticipată în tranșe bilunare sau săptămânale parțiale a facturilor emise lunar, în baza unei analize rapide a confirmărilor de execuție a lucrărilor emise de clienții noștri.
  • Flexibilitatea deosebită în raport cu eventualele sincope înregistrate privind funcționarea plăților în sistemul bancar, a circulației documentelor fizice și cu eventualele întârzieri la plată din partea clienților, toate acestea induse și influențate de restricțiile și turbulența momentului cauzate de starea de urgență si restricțiile curente.
  • Compensarea lipsei capacității băncilor și statului de a asigura soluții și surse rapide de finanțare.
  • Capacitatea de a înțelege și de a ne susține în depășirea unor abuzuri care pot interveni din partea furnizorilor noștri sau a celorlalți creditori.

Parteneriatul ne asigură liniștea atât de necesară pentru concentrarea pe activitatea noastră și avantajul competitiv în raport cu ceilalți transportatori”, spune Filip Marian, Director General în cadrul Vogue Trading Company.

Finanțarea facturilor (factoring-ul) online este o soluție rapidă și la îndemâna oricărei companii pentru evitarea blocajului financiar, acces imediat la lichidități și supraviețuirii afacerii în contextul blocajului economic. În această perioadă, companiile mici și microîntreprinderile se confruntă cu o acută lipsă a lichidităților în activitatea curentă, necesitate pe care nu o pot acoperi din alte surse. Platforma tehnologică a Instant Factoring permite analiza facturii de finanțat într-un interval de câteva ore, iar în cazul aprobării finanțării, clientul primește banii în cont în maximum 24 de ore.

”Ajutăm și finanțăm companiile active în industriile B2B care nu sunt încă total blocate de restricțiile majore impuse de autorități. Acordăm finanțări în sectoarele: telecomunicații, furnizorii de transmisii date și internet, industria alimentară, retail și e-commerce, hardware și servicii IT, curierat și livrare rapidă și farmaceutică”, declară Cristian Ionescu, CEO și co-fondator, Instant Factoring.

Instant Factoring este prima companie fintech de micro-factoring online din România dedicată companiilor mici și microîntreprinderilor și membru al Asociației Europene de companii Fintech Innovate Finance cu sediul la Londra. Instant Factoring este un IFN înregistrat la Banca Națională a României. Prin platforma sa de online factoring www.instantfactoring.com, compania își asumă misiunea de a sprijini dezvoltarea micilor companii prin soluții de finanțare rapidă și facilă, cu ajutorul tehnologiei.