Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică va schimba strategia de dezvoltare a României, va schimba viziunea asupra modului în care România trebuie să se dezvolte și să se modernizeze, a declarat miercuri premierul Ludovic Orban, la începutul ședinței de Guvern. Acesta a cerut miniștrilor ca până la sfârșitul săptămânii să fie elaborate actele normative necesare aplicării planului și să intre pe circuitul de avizare, astfel încât într-o lună să poată fi aprobate.

Sedinta de GuvernFoto: Guvern

"Până la sfârşitul săptămânii toate proiectele de acte normative trebuie elaborate şi transmise pe circuitul de avizare al ministerelor, astfel încât într-un termen de maxim o lună să avem toate instrumentele pentru punerea în practică a programului de investiţii şi de relansare economică, i-am spus 'Reclădim România', de fapt o modernizăm", a spus Orban.

Acesta a mai spus că Ministerul Finanţelor, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul de Externe trebuie să fie implicate în continuare în asigurarea adoptării deciziilor favorabile României la nivel european şi în toate procedurile derulate la nivel european de la aprobări de scheme de ajutor de stat, de asemenea, la toate procedurile necesare pentru accesarea fondurilor europene care pot fi la dispoziţia României.

Orban i-a mai cerut ministrului Finanțelor să identifice resurse suplimentare de la finanţatori instituţionali pentru acest program.

Reamintim că Executivul lansează astăzi, în prezența președintelui Klaus Iohannis, un plan uriaș de relansare economică de peste 100 de miliarde de euro.

Vezi Planul uriaș de peste 100 de miliarde de euro promis de Guvernul Orban pentru relansarea economică: mii de kilometri de autostradă și drumuri expres, spitale, școli, rețele de apă și gaze