Elon Musk le-a trimis marți un email angajaților Tesla, avertizându-i că s-ar putea să fie necesar ca producătorul auto să își controleze cheltuielile pentru a putea realiza în continuare profituri trimestriale, relatează CNBC.

Elon MuskFoto: Matt Sumner / Zuma Press / Profimedia Images

Avertismentul CEO-ului Tesla a venit în pofida faptului că acțiunile companiei sunt cotate la un maxim istoric înainte de includerea acesteia în indicatorul S&P 500.

Anul acesta Tesla a început, printre alte lucruri, construirea unei noi fabrici în apropiere de Austin, Texas, și încă una lângă Berlin.

Compania a început de asemenea și reorganizarea vopsitoriilor sale din Statele Unite care fac parte din fabrica de asamblare din Fremont, California.

„Investitorii ne acordă multă încredere în ceea ce privește profitabilitatea viitoare însă dacă vor concluziona în orice moment că asta nu se va întâmpla, acțiunile noastre vor fi zdrobite imediat ca un sufleu sub un baros”, a notat Musk în email-ul obținut de CNBC.

În prima parte a lui 2020 Tesla a tăiat temporar salariile unor angajați, a redus numărul contractelor temporare de muncă și a concediat un număr necunoscut de muncitori pe fondul prăbușirii vânzărilor auto din cauza pandemiei de COVID-19.

Între timp compania a reangajat contractorii și mărit înapoi salariile.

Email-ul de marți al lui Musk exprimă îngrijorări similare transmise anterior de către acesta însă nu detaliază cum plănuiește Tesla să își organizeze bugetul.

În timpul conferinței video privind veniturile din trimestrul trei acesta le-a declarat acționarilor că „încercăm să cheltuim bani la cea mai rapidă rată în care este posibil să o facem fără să îi irosim”.

Dar în timpul aceluiași apel CFO-ul (Chief Financial Officer) Tesla, Zachary Kirkhom, a anunțat intenția de a crește cheltuielile de capital cu 2 miliarde de dolari față de planurile prezentate anterior care implicau o investiție de 2,5 miliarde în 2021 și 2022.

Kirkhom a afirmat că, printre alte lucruri, creșterea acestor cheltuieli va permite Tesla să facă „in-source”-ing în ceea ce privește producția de celule pentru baterii.

Acțiunile Tesla se tranzacționau marți cu peste 580 de dolari înainte de închiderea piețelor.

Citește și: