British Petroleum și-a anunțat 25.000 de angajați de la birourile sale că vor lucra de acasă două zile pe săptămână ca parte a planului de a adopta un plan de muncă flexibil după pandemia de COVID-19, relatează The Guardian.

Birouri goaleFoto: Magomed Magomedagaev | Dreamstime.com

Gigantul petrolier global a introdus noul model de muncă hibrid luna trecută și se așteaptă ca un raport de 60-40% între timpul petrecut la birou și cel în care angajații vor lucra de acasă să intre în vigoare pe deplin vara aceasta odată ce restricțiile legate de COVID-19 vor începe să fie relaxate.

Compania afirmă că recunoaște valoarea colaborării în persoană dar și a muncii de la distanță și speră ca o combinare a celor două să ofere indivizilor și echipelor un mod de a munci „flexibil, angrenant și dinamic”.

Abordarea privind munca hibridă va fi implementată în întreaga rețea globală de birouri a BP, fiind o componentă majoră a planului de modernizare a companiei petroliere înființate în urmă cu 111 ani.

Bernard Looney, care a preluat funcția de CEO al companiei în luna februarie a anului trecut, a promis de asemenea că aceasta va deveni una cu „emisii de carbon nete zero” până în 2050.

The Guardian au dezvăluit vara trecută că BP intenționează să își reducă drastic spațiile de birouri prin implementarea muncii de la distanță și a unui program flexibil în contextul efectelor economice cauzate de pandemie și a disponibilizărilor masive pe care compania petrolieră a fost nevoită să le facă.

BP a anunțat anul trecut că intenționează să renunțe la aproximativ 15% din cei 70.000 de angajați din 79 de țări, majoritatea posturilor vizate de disponibilizări fiind în birouri.

Compania își va „schimba și reconfigura” birourile în timp pentru a susține colaborarea și crea medii de muncă mai flexibile pentru a organiza ședințe și împărtăși idei, a declarat un purtător de cuvânt privind noul plan.

Planul de restructurări include și vânzarea sediului său din Londra din piața St. James, BP confirmând anul trecut că a vândut clădirea unui fond de investiții din Hong Kong dar că o va închiria pentru următorii doi ani înainte de a se muta.

Citește și: