Gigantul tehnologic american Google va investi șapte miliarde de dolari în birouri și centre de date din Statele Unite și va crea 10.000 de locuri de muncă anul acesta, a anunțat joi directorul general Sundar Pichai, potrivit AFP.

GoogleFoto: Alex Grichenko, Dreamstime.com

„Google vrea să fie o parte integrantă” a redresării economice, a explicat el. „Aceasta include investiții în locuri care sunt noi pentru Google și extinderea în altele, în 19 state americane”, a adăugat el.

Mii de noi locuri de muncă ar trebui create în special în Atlanta, capitala federală Washington, Chicago și New York, a precizat Pichai.

Google investește în noi birouri, deoarece multe companii se întreabă cum să se organizeze după un an de pandemie.

„Întâlnirea personală pentru a colabora și a construi o comunitate este în centrul culturii Google și va fi o parte importantă a viitorului nostru”, a spus Pichai.

Extinderea în afara Californiei este, de asemenea, o modalitate prin care compania își diversifică forța de muncă, directorul promovând-o ca pe o modalitate de „a-și îndeplini angajamentele față de echitatea rasială”.

Grupul face progrese în acest domeniu, a asigurat el: „Nu am angajat niciodată atât de multe persoane de culoare și latino la Google ca în 2020, atât în ​​ceea ce privește toți angajații, cât și funcțiile manageriale”.

În 2020, oamenii de culoare și latino reprezentau 3,7% și 5,9% din forța de muncă Google și respectiv 2,6% și 3,7% din funcțiile manageriale.