SpaceX, compania de explorare spațială a lui Elon Musk, a anunțat joi că va face echipă cu Google pentru a furniza servicii de internet de mare viteză și servicii de calcul la distanță clienților, companiilor și organizațiilor sale, potrivit AFP.

Sateliti StarLinkFoto: SpaceX

Conform termenilor acordului, stațiile terestre ale sateliților Starlink vor fi integrate în centrele de date Google, pentru a facilita accesul la cloud (computer de la distanță) și la Internet.

SpaceX este în curs de lansare a serviciului său de internet prin satelit, care ar trebui să permită o conexiune de mare viteză fără a trece prin infrastructuri terestre.

„Combinând viteza mare și latența redusă a Starlink cu infrastructura și resursele Google, vom oferi organizațiilor din întreaga lume conexiunea sigură și rapidă pe care o așteaptă”, a declarat Gwynne Shotwell, președinte și director executiv, într-un comunicat.

„Suntem mândri să colaborăm cu Google pentru a oferi acest acces întreprinderilor, organizațiilor din sectorul public și multor altor grupuri din întreaga lume”, a adăugat ea.

Urs Hölzle, vicepreședinte de infrastructură la Google Cloud, a declarat că parteneriatul va asigura organizațiilor care utilizează rețeaua „să aibă acces ușor, sigur și rapid la aplicațiile și serviciile de care au nevoie pentru a-și menține echipa pe linia de plutire”.

SpaceX și Google se așteaptă ca această nouă ofertă să fie disponibilă în a doua jumătate a anului 2021.

Compania Elon Musk așteaptă aprobarea autorităților pentru serviciul său de internet de mare viteză pentru companii și persoane fizice prin intermediul rețelei sale de peste 1.500 de sateliți Starlink.