Elon Musk intenţionează să desfiinţeze aproximativ 3.700 de locuri de muncă la Twitter, respectiv jumătate din forţa de muncă a companiei, în încercarea de a reduce costurile, potrivit unor surse din companie citate de Bloomberg News.

Elon MuskFoto: Carina Johansen / AFP / Profimedia

Noul proprietar al Twitter va informa vineri personalul afectat, citează News.ro.

Bloomberg spune că Musk a eliminat "zilele de odihnă" din calendarele angajaților Twitter Inc., potrivit unor persoane familiarizate cu acest subiect.

Ziua liberă lunară, la nivelul întregii companii, a fost introdusă în perioada pandemiei. Expirarea acesteia este un alt semn al nerăbdării lui Musk față de cultura de lucru existentă la Twitter.

Musk intenționează, de asemenea, să anuleze politica de lucru la distanță a Twitter și să determine personalul care este scutit de concedieri profunde să se întoarcă la birourile Twitter cu normă întreagă.

Musk, într-un tweet, a negat un articol al New York Times care spunea că plănuia să concedieze angajaţii Twitter înainte de 1 noiembrie, pentru a evita acordările de acţiuni datorate în ziua respectivă.

Twitter nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii din partea Reuters.

Reuters a scris la începutul acestei săptămâni, citând surse, că Musk intenţionează să renunţe la un sfert din forţa de muncă a Twitter, ca parte a unei prime runde de concedieri la compania sa recent achiziţionată.