Walt Disney Co a anunțat miercuri o restructurare corporativă de amploare care va duce la pierderea locurilor de muncă pentru 7.000 de persoane, ca parte a unui efort de a realiza economii de 5,5 miliarde de dolari, potrivit Reuters.

Logo DisneyFoto: Nicoleta Raluca Tudor, Dreamstime.com

Concedierile reprezintă aproximativ 3,6% din forța de muncă globală a Disney.

Compania media, care se află sub presiune pentru a obține profit din afacerea sa globală de streaming, a declarat că se va reorganiza în trei segmente: o unitate de divertisment care cuprinde filmul, televiziunea și streamingul; o unitate ESPN, axată pe sport; și parcurile, experiențele și produsele Disney.

Compania a declarat că restructurarea va raționaliza operațiunile, eficientizându-și activitatea și reducând costurile.

Disney este cea mai recentă companie media care a anunțat reduceri de personal ca răspuns la încetinirea creșterii numărului de abonați și la creșterea concurenței pentru telespectatorii de streaming.

Disney a raportat anterior prima scădere trimestrială a abonamentelor pentru unitatea sa de streaming media Disney+, care a pierdut peste 1 miliard de dolari.

Warner Bros Discovery Inc și Netflix Inc au efectuat anterior concedieri.

Ultima dată când Disney a făcut reduceri de personal a fost în timpul apogeului pandemiei, când a anunțat în noiembrie 2020 că va concedia 32.000 de angajați, în principal în parcurile sale tematice. Reducerile au avut loc în prima jumătate a anului fiscal 2021.

foto: Dreamstime