Google intenţionează să facă motorul său de căutare „mai vizual, mai atractiv, mai personal şi mai uman”, cu accent pe servirea tinerilor la nivel global, a relatat sâmbătă Wall Street Journal, citând documente, potrivit Reuters.

GoogleFoto: © Peter KovÃ¡Ä | Dreamstime.com

Mişcarea vine pe măsură ce aplicaţiile de inteligenţă artificială (AI) precum ChatGPT câştigă rapid în popularitate, evidenţiind o tehnologie care ar putea schimba modul în care operează întreprinderile şi societatea.

Gigantul tehnologic va renunța la serviciul cu„cele 10 linkuri albastre”, care este un format tradiţional de prezentare a rezultatelor căutării, şi intenţionează să încorporeze mai multe voci umane ca parte a schimbării, se arată în raport.

La conferinţa sa anuală pentru dezvoltatori I/O de săptămâna viitoare, Google ar urma să lanseze noi funcţii care permit utilizatorilor să poarte conversaţii cu un program AI, un proiect cu nume de cod „Magi”, a adăugat WSJ, citând persoane familiarizate cu problema.

Inteligenţa artificială generativă a devenit un cuvânt la modă în acest an, cu aplicaţii care captează fantezia publicului şi declanşează o grabă în rândul companiilor de a lansa produse similare, despre care cred că vor schimba natura muncii. (News.ro)

Foto articol:

DreamsTime.com