Compania aeriană Wizz Air anunţă anularea unor noi zboruri, din cauza unor verificări făcute în avans la motoare GTF, la solicitarea producătorului. Pasagerilor curselor afectate le vor fi oferite program alternativ de zbor, opţiunea rambursării complete sau rambursarea a 120% din tariful iniţial achitat în credit de companie pentru rezervări viitoare, conform Wizz Air.

Aeronava Wizz AirFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Wizz Air anunţă, într-un comunicat de presă transmis miercuri și citat de News.ro, că din cauza verificărilor în avans ale unor motoare GTF, solicitate de Pratt & Whitney, a fost „nevoită să facă ajustări în cadrul reţelei sale”, consecința fiind anularea unor zboruri în anumite zile, între unele destinaţii.

Pasagerilor de pe zborurile afectate li se va oferi un program alternativ de zbor, opţiunea rambursării complete prin metoda iniţială de plată sau rambursarea a 120% din tariful iniţial achitat în credit de companie pentru rezervări viitoare, au transmis reprezentanţii companiei aeriene.

De asemenea, în cazul în care o rezervare a fost făcută printr-o agenţie de turism, fie ea şi online, compania aeriană le recomandă pasagerilor să contacteze agenţia care deţine rezervarea, pentru a face modificările necesare. Wizz Air recomandă, de asemenea, verificarea folder-ului de spam în privinţa e-mailurilor referitoare la posibilele modificări de program.

”Wizz Air îşi cere scuze pentru neplăcerile cauzate de acest eveniment neplanificat, aflat în afara controlului nostru, însă siguranţa şi securitatea pasagerilor, a echipajului şi a aeronavelor este prioritatea noastră”, mai susțin reprezentanţii companiei.

Ministerul Economiei a anunțat la începutul acestei luni că românii care au diverse probleme cu zborurile Wizz Air pot depune sesizari pe site-ul Centrului European al Consumatorilor Romania. Firma nu poate fi sancţionată de către autorităţile din România, întrucât nu are reprezentanţă în ţara noastră.

În 4 august, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Bogdan Mîndrescu anunța că a sesizat Agenţia Uniunii Europene pentru Siguranţa Aviaţiei cu privire la problema zborurilor operate de Wizz Air din România, după ce compania a anulat nouă curse într-o zi, din motive tehnice. El spunea că a cerut de urgenţă conducerii Wizz Air un plan de măsuri concrete prin care să reducă numărul de curse anulate din motive tehnice şi să asigure coerenţa curselor aeriene, rezolvând şi problema personalului navigant care lucrează peste limita de timp permisă.