Miliardarul sud-african Elon Musk a admis în premieră că Twitter, rețeaua de socializare pe care a cumpărat-o și redenumit-o în „X”, ar putea eșua, „cum au prezis atât de mulți”, relatează Business Insider.

Elon Musk și TwitterFoto: STR/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Adevărul trist este că în momentul de față nu există 'rețele de socializare' grozave. S-ar putea ca noi să eșuăm, cum au prezis atât de mulți, dar vom da tot ce avem mai bun pentru a ne asigura că este măcar una”, a scris Musk duminică pe platforma social media pe care a preluat-o în mod oficial la sfârșitul lunii octombrie a anului trecut.

Nu este clar ce a determinat această postare a lui Musk, care altfel este cunoscut pentru declarațiile sale exuberante și extrem de optimiste, ce nu de puține ori au atras inclusiv acuzații că ar induce în eroare clienții cu privire la produsele și serviciile oferite de companiile sale.

El a luat numeroase decizii controversate după cumpărarea Twitter și concedierea conducerii companiei, printre cei disponibilizați imediat după încheierea tranzacției numărându-se Parag Agrawal, CEO-ul Twitter, CFO-ul (Chief Financial Officer) Ned Segal și șeful departamentului juridic și de politici al companiei, Vijaya Gadde.

Musk îi considera pe aceștia responsabili de refuzul Twitter de a-i pune la dispoziție datele privind numărul de conturi false, așa-zișii „boți” de pe platformă, în timpul negocierilor pentru finalizarea tranzacției, dispută ce a amânat încheierea acesteia timp de mai multe luni și care s-a soldat cu acțiuni în instanță de ambele părți.

Ce se mai întâmplă la „X” / Twitter

Eforturile lui Musk de a elimina „boții” de pe Twitter pentru a transforma platforma într-o „super-aplicație” nu par să funcționeze, site-ul de specialitate Mashable arătând în urmă cu câteva zile că în jur de 42% din urmăritorii miliardarului de pe platformă nu au nici măcar un urmăritor propriu, lucru care sugerează că multe dintre aceste conturi ar putea fi de fapt false.

Noua postare a lui Musk vine după ce acesta a declarat vinerea trecută că „X”, noul nume cu care a venit pentru companie în luna iulie, ar putea restricționa funcționalitatea care permite utilizatorilor să blocheze alți useri din a-i contacta, urmări sau vedea postările.

„'Block' va fi ștearsă ca trăsătură, cu excepția mesajelor directe”, a scris el pe rețeaua de socializare. Acest comentariu a venit la rândul său după ce miliardarul afirmase mai devreme în cursul săptămânii trecute că X ar putea înlătura cu totul funcționalitatea de blocare, mutare care a atras un val de noi critici.

În plus, numeroși jurnaliști tech au atras atenția că eliminarea sau restricționarea acestei trăsături ar putea atrage eliminarea X din magazinele de aplicații ale Apple și Alphabet, compania mamă a Google.

Regulile de utilizare ale Apple stipulează că o aplicație care include conținut generat de utilizatori trebuie să permită abilitatea de a bloca utilizatorii abuzivi, în timp ce Play Store al Google prevede că aplicațiile trebuie să aibă un sistem care să permită atât blocarea unor utilizatori, cât și a anumitor tipuri de conținut.