Compania românească Green WEEE, care se ocupă cu tratarea și reciclarea DEEE-urilor (deșeuri de echipamente electrice și electronice), anunță că pornește a treia fabrică de reciclare, în contextul în care peste 50 de milioane de tone deșeuri electrice sunt aruncate la gunoi, arse sau comercializate ilegal. Noua fabrică, localizată în Buzău, este dotată cu tehnologie de ultimă generație, și permite reciclarea a peste 1.000.000 de frigidere anual, cu o recuperare de peste 98% a materialelor.

Linie de reciclare frigidere Foto: Green WEEE

Aceste materiale reciclate sunt ulterior reintegrate în economie sub formă de materii prime secundare. Cu noile linii de procesare, capacitatea totală de reciclare a GreenWEEE ajunge acum la 140.000 de tone pe an, transmite compania într-un comunicat.

Noua fabrică „oferă o soluție completă pentru reciclarea frigiderelor și a altor deșeuri de uz casnic și industrial, acordând o atenție deosebită pentru recuperarea substanțelor periculoase, inclusiv uleiuri, agenți refrigeranți și de expandare”, potrivit GreenWEEE.

Noua investiție, realizată în platforma industrială Frasinu din Buzău, cuprinde și extinderea cu 35.000 mp a zonei de producție si logistică, precum și amenajarea unei parcări echipate cu stații de încărcare pentru vehiculele electrice și una pentru camioane. De asemenea, a fost dezvoltat și un spațiu modern de birouri, care operează eficient și sustenabil datorită unui sistem avansat de climatizare, încălzire și filtrare a aerului.

GreenWEEE colectează și reciclează toate tipurile de deșeuri alimentate electric sau cu baterii. Deșeurile provin de pe piața locală, de la operatori economici autorizați, retaileri de electronice și electrocasnice, firme de salubritate, colectori, cât și prin contracte cu mari producători.

GreenWEEE anunță că este lider de piață în România în tratarea și reciclarea DEEE-urilor (deșeuri de echipamente electrice și electronice), bateriilor și componentelor din industria automotive. Compania își desfășoară activitatea în trei fabrici, la Buzău și la Campia Turzii, având o capacitate totală de tratare de 140.000 tone/an, cu un numar de peste 350 de angajați și o investiție totală de 40 milioane de euro.