Elon Musk, CEO-ul Tesla și SpaceX, a reacționat luni cu o postare de 3 litere după ce cotidianul financiar The Wall Street Journal a afirmat în weekend că directorii companiilor sale ar fi îngrijorați de faptul că miliardarul sud-african ar consuma droguri ilegale.

Elon MuskFoto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

„lol” („laughing out loud” - râzând cu voce), a scris simplu Musk luni dimineața pe „X”, compania platforma social media pe care a cumpărat-o în octombrie anul trecut.

În condițiile în care unii dintre cei aproape 170 de milioane de urmăritori pe care îi are pe „X” și-au exprimat nedumerirea față de mesajul său, el a scris într-o postare făcută o oră mai târziu că:

„TMZ (n.r. un cunoscut site tabloid din Statele Unite) are standarde covârșitor superioare decât WSJ (de fapt)”.

Ce a afirmat WSJ despre presupusul consum de droguri al lui Musk

WSJ a scris într-un articol publicat sâmbătă și în care citează sub condiția anonimității surse despre care afirmă că sunt din cercul lui Musk și apropiate companiilor acestuia că miliardarul i-ar îngrijora pe directorii și membrii consiliilor de administrație ai Tesla și SpaceX pentru că ar consuma droguri ilegale.

Cotidianul financiar a notat, citând presupuși martori la fapte, că Musk ar fi folosit adesea LSD, cocaină, ecstasy și ciuperci halucinogene la petreceri private. Oameni apropiați de Tesla Inc. și directorul executiv al SpaceX au declarat ziarului că Musk continuă să consume droguri, în special, consumă ketamina.

Musk a spus în august că are o rețetă pentru a folosi Ketamina ca medicament.

Avocatul miliardarului a declarat ziarului că clientul său este „testat în mod regulat și aleatoriu pentru droguri la SpaceX și nu a picat niciodată un test”, potrivit NDTV World.