Magnatul media american Byron Allen a făcut o ofertă de cumpărare a grupului media Paramount Global (CBS, MTV, Paramount Studios), evaluat la 14,3 miliarde de dolari, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Allen Media Group.

Premieră la ParamountFoto: Admedia, Inc / ddp USA / Profimedia Images

Incluzând datoriile, propunerea se ridică la aproximativ 30 de miliarde de dolari, potrivit sursei citate.

Perceput ca fiind cel mai mic dintre marii jucători din televiziune și streaming, Paramount Global face obiectul unor oferte de mai multe luni.

Platforma sa de streaming avea 63 de milioane de abonați la sfârșitul lunii septembrie.

Cunoscută anterior sub numele de ViacomCBS, compania media controlează, de asemenea, canalele CBS, MTV, Nickelodeon și Comedy Central, precum și studioul de film Paramount.

În detaliu, Byron Allen este dispus să plătească 28,58 dolari pentru fiecare acțiune cu drept de vot și 21,53 dolari pentru fiecare acțiune fără drept de vot.

La Bursa din New York, în jurul orei 17:35 GMT, acțiunile Paramount Global erau în creștere cu 8,08%, la 14,78 dolari.

Comediant și actor la origine, acest afro-american în vârstă de 62 de ani a construit de la zero un grup media, bazat pe televiziune, într-un mediu în care directorii de culoare erau foarte slab reprezentați în cercurile de decizie.

Cel mai mare activ al său de până acum este The Weather Channel, pe care l-a cumpărat cu 300 de milioane de dolari în 2018.

Dar grupul său rămâne semnificativ mai mic decât obiectivul său. Allen Media Group, care nu este listat, a raportat vânzări anuale de aproximativ 600 de milioane de dolari, în timp ce Paramount Global a avut venituri de 30,1 miliarde de dolari în 2022.

Contactat de AFP în legătură cu această ofertă, Paramount Global nu a răspuns.

Mai multe media americane au relatat săptămâna trecută că un alt jucător media, Skydance Media, ia de asemenea în considerare o ofertă.

La sfârșitul lunii decembrie, site-ul de știri Axios a relatat că au avut loc discuții în vederea unei posibile fuziuni între Paramount Global și Warner Bros Discovery.