Elon Musk, cel mai bogat om din lume şi proprietarul sau CEO-ul mai multor companii, a dat de înțeles într-un mesaj criptic că ar intenționa să lanseze una nouă, care să ofere servicii de email, relatează News.ro.

Elon Musk si logo-urile X si TwitterFoto: Shutterstock

Anunțul său vine în contextul în care în ultima săptămână pe „X”, fosta rețea Twitter pe care Musk a cumpărat-o în octombrie 2022 și redenumit-o în vara anului trecut, s-a propagat o informaţie falsă conform căreia Google ar vrea să închidă Gmail.

Informaţia a fost preluată şi repostată de atât de mulţi utilizatori, încât Google s-a văzut obligat să publice o negare.

Discutând pe marginea subiectului, unul dintre urmăritorii lui Elon Musk de pe „X” l-a întrebat pe acesta dacă nu cumva are de gând să lanseze un rival pentru Gmail. Răspunsul miliardarului sud-african a fost scurt: „It’s coming” („Vine”).

Musk, care este acționarul principal și CEO-ul Tesla, fondatorul companiilor SpaceX și Neuralink și proprietarul „X”, nu a oferit alte detalii cu privire la noul serviciu de email pe care ar dori să îl lanseze.

Cei de la Forbes notează însă că, cel mai probabil, acesta va face parte din reţeaua X, pe care Musk vrea să o transforme într-o platformă atotcuprinzătoare, unde utilizatorii să aibă acces la un mare număr de servicii, inclusiv financiare.