Rețeaua de socializare Facebook pare să sufere de o pană masivă marți după-amiaza, utilizatorii raportând probleme atât cu contul de Facebook, cât și cu accesul la Facebook Messenger. Probleme sunt și cu Instagram, WhatsApp și Threads.

FacebookFoto: Shutterstock

UPDATE „În cursul zilei de astăzi, o problemă tehnică i-a împiedicat pe utilizatori să acceseze unele dintre serviciile noastre. Am rezolvat această problemă cât mai repede posibil pentru toți cei afectați și ne cerem scuze pentru orice inconvenient cauzat”, a declarat un purtător de cuvânt al grupului, Andy Stone, pe X (fostul Twitter), la mai puțin de o oră după ce a recunoscut întreruperea, potrivit AFP.

UPDATE: Problemele par să fi fost remediate marți după ora 18:00, deși Meta nu a oferit deocamdată vreo explicație privind motivele pentru care platformele sale au căzut.

Problemele par să fi apărut marți în jurul orei 17:00, când utilizatorii au raportat că au fost scoși afară subit din conturile lor de Facebook și Facebook Messenger, fără posibilitatea de a se reconecta.

Utilizatorii relatează că platforma Facebook îi informează că au introdus parola greșită când încearcă să reintre în conturi. Se pare că problema persistă și după schimbarea parolei și are legătură cu o pană generală a Facebook.

Site-ul DownDetector, care monitorizează în timp real problemele tehnice înregistrate de marile platforme social media, a înregistrat în jurul orei 17:00 o creștere vertiginoasă a numărului de reclamații privind faptul că platforma Facebook a devenit indisponibilă miercuri.

65% dintre reclamații sunt legate de conectarea la contul de Facebook, 30% privind conectarea la server și 5% în legătură cu aplicația mobilă a Facebook, deși e foarte posibil ca diferențele să se datoreze unor confuzii legate de accesarea serviciilor.

Probleme cu Facebook, Instagram, WhatsApp

DownDetector a înregistrat de asemenea marți în jurul orei 17:00 o creștere subită a reclamațiilor legate de platformele Instagram, WhatsApp și Threads, de asemenea deținute de grupul Meta Platforms fondat și condus de Mark Zuckerberg.

Site-ul DownDetector a înregistrat până acum 300.000 de reclamații privind căderea Facebook și 47.000 legate de Instagram. Deocamdată aplicația de mesagerie WhatsApp și Threads, platforma lansată de Meta ca rivală a Twitter, par să fi fost cele mai puțin afectate de pana serviciilor Meta.

„Suntem la curent cu faptul că oamenii au probleme în a ne accesa serviciile. Lucrăm la asta acum”, a declarat într-o primă reacție a Meta purtătorul de cuvânt al companiei, Andy Stone. El a făcut comentariul pe platforma „X”, fosta Twitter, rețeaua de socializare deținută de Elon Musk.

Ultima oară când Facebook, Instagram și WhatsApp au căzut toate simultan în timpul unei pene globale a serviciilor Meta a fost în octombrie 2021. Atunci serviciile Meta au fost indisponibile timp de 6-7 ore.

Însă atunci problema a fost la serverele DNS ale Meta, în timp ce acum pare să fie de altă natură.