DiRent Romania, ce activeaza pe piata leasing-ului operational, mizeaza pe o cifra de afaceri de peste cinci milioane de euro in acest an, din care trei milioane de euro vor proveni din contracte in curs de derulare, in vreme ce valoarea totala a pietei este estimata la 150 milioane de euro, a declarat pentru HotNews.ro Effie Valsamaki, directorul general al companiei grecesti. In ceea ce priveste cota de piata, oficialul companiei spera ca pana la finele anului sa ajunga la 10%, de la 5% in prezent.

Valsamaki nu a putut face publica rata profitului, insa a spus ca aceasta este mai mica decat media, insa fara a face dumping. In cazul unor companii mari insa, rata profitului poate sa fie foarte mica, avand in vedere ca acestea pot fi folosite ca unealta de marketing. Directorul DiRent a dat exemplu Banca Nationala a Romaniei, care in prezent deruleaza o licitatie pentru achizitionarea a 20 de automobile. "Orice companie de leasing ar vrea sa poata spune ca printre clientii sai se numara Banca Nationala", a spus aceasta.

Potrivit oficialului, produsele de leasing operational sunt ceva mai scumpe in Romania decat in alte tari, deoarece pretul la service este mai scump in Bucuresti, iar starea drumurilor din tara noastra contribuie la uzarea mai rapida a vehiculelor.

Effie Valsamaki a mai spus ca, in cursul acestui an, compania va infiinta o divizie de revanzare a masinilor uzate, care va colabora cu dealerii specializati. Aceste masini vor fi vandute dupa ajungerea la termen a contractelor de leasing. Cea mai mare parte a acestor contracte au o durata de 3-4 ani, iar cel mai lung este pe o perioada de 57 de luni. De asemenea, tot in 2008, DiRent va pune accentul si pe divizia Short Term Rent.

In acest moment, DiRent opereaza o flota de peste 400 de vehicule, cea mai mare parte a acestora fiind automobile de oras (60%). Masinile de teren detin o pondere de 15% din totalul portofoliului, o pondere similara fiin detinuta de vehiculele comerciale, in vreme ce automobilele "executive" reprezinta 10% din total.

Printre clientii societatii de numara Cosmote, Bunge Romania, Infantis, Genco, Petrom, Frigotehnica, Coca-Cola Romania.

DiRent a fost infiintata in Grecia in 1998 si activeaza in sectorul leasing-ului operational. Compania greceasca a demarat operatiunile pe piata din Romania in aprilie 2006 cand a deschis la Bucuresti o sucursala. Anul trecut, cifra de afaceri a companiei a fost de doua milioane de euro, iar potrivit propriilor estimari detine o cota de piata de 5%.