Grupul Teraplast Bistrita va prelua in intregime firma Politub, la care detine jumatate din actiuni, prin cumpararea actiunilor detinute de compania franceza Socomo Socotube, potrivit deciziei Adunarii Generale a Actionarilor companiei transmise BVB. De asemenea, actionarii societatii au mai decis vanzarea unor active din orasul Bistrita.

Vanzarea vizeaza o suprafata de teren de 2,68 hectare, care cuprinde o hala de productie si o platforma de depozitare.

Totodata, in cadrul AGA s-a decis centralizarea serviciilor de suport si a serviciului de vanzari a Plastsistem si Politub la nivelul Teraplast in scopul "reducerii costutilor administrative si a exploatarii sinergiilor in activitatea de distributie a diverselor produse ale grupului Teraplast".

Grupul Teraplast Bistrita, care cuprinde societatile Teraplast, Plastsistem si Politub, intentioneaza sa-si relocheze cea mai parte a activitatilor intr-un parc industrial situat la zece kilometri de orasul Bistrita.

Teraplast Bistrita este cel mai mare procesator de PVC din Romania, cu o cota de piata de 36% in segmentu tubulaturii din PVC si de peste 30% in segmentul tubulaturii de polipropilena, conform calculelor companiei pentru anul 2007. Procesatorul de PVC Teraplast Bistrita si-a sporit anul trecut profitul net cu 75%, pana la 16,05 milioane lei, si estimeaza pentru anul curent castiguri de 27 milioane lei.