Consiliul Concurentei a autorizat preluarea firmelor Primulact si Lactate Harghita de catre Covalact, apreciind ca nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea acesteia cu un mediu concurential normal, potrivit unui comunicat al autoritatii. Concentrarea economica analizata are loc, in principal, in sectorul productiei si comercializarii de lapte si produse lactate.

Din punct de vedere geografic, pietele relevante din sectorul productiei si comercializarii de lapte si produse lactate sunt piete nationale, deoarece respectivele produse sunt prezente in toate zonele tarii, fiind accesibile tuturor cumparatorilor.

"Operatiunea de concentrare economica notificata a fost analizata prin prisma prevederilor Legii concurentei si ale Regulamentului privind autorizarea concentrarilor economice. In urma analizei, autoritatea de concurenta a constatat ca, desi operatiunea notificata cade sub incidenta legii, nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea acesteia cu un mediu concurential normal pe pietele relevante identificate", se arata in comunicat.

Avand in vedere faptul ca suprapunerea activitatilor partilor este redusa, efectele operatiunii de concentrare economica notificate asupra mediului concurential nu sunt semnificative, iar operatiunea nu a condus la crearea sau consolidarea unei pozitii dominante pe pietele relevante identificate, a mai anuntat Consiliul Concurentei.