Heineken Romania si-a vandut divizia de ape minerale, parte din fosta companie Bere Mures catre omul de afaceri Ioan Balan, a anuntat luni compania. Heineken a achizitionat anul trecut compania Bere Mures, detinatoare a unei fabrici de bere in Ungheni, Mures si a unei fabrici de ape minerale in localitatea Bǎcaia, Hunedoara. Valoarea tranzactiei nu a fost dezvaluita.

Bere Mures producea marcile de bere Neumarkt, Dracula si Sovata si marcile de apa minerala Cezara si Cheile Cibului. Integrarea din punct de vedere legal a Bere Mures in Heineken Romania s-a finalizat in luna aprilie a acestui an. Ca urmare a finalizarii fuziunii, Heineken Romania a decis vanzarea diviziei de ape minerale a Bere Mures. Tranzactia a fost intermediata de KBC Securities. Schoenherr Romania a asistat Heineken Romania in acest proces.

“Afacerea noastra de baza consta in producerea berii. Anuntul facut astazi cu privire la vanzarea diviziei de ape minerale este in concordanta cu strategia noastra de business”, a declarat Jan Derck van Karnebeek, general manager Heineken Romania.

Potrivit NewsIn, omul de afaceri Ioan Balan a vandut la jumatatea anului trecut pachetul integral de actiuni detinut la producatorul de lactate Covalact catre fondul de investitii american Sigma Bleyzer, in urma unei tranzactii de circa 7 milioane de euro.

Heineken Romania detinea pe piata locala de bere o cota de piata de 29%, potrivit datelor AC Nielsen din 2008. Portofoliul companiei cuprinde marcile: Heineken, Ciuc Premium, Golden Brau, Neumarkt, Bucegi, Gösser, Schlossgold, Silva, Gambrinus, Harghita, Hategana, Zipfer (import) si Edelweiss (import). Compania are cinci fabrici in Constanta, Craiova, Hateg, Miercurea Ciuc si Targu Mures.