JLG Industries, Inc., numarul unu mondial in productia de nacele, platforme, lifturi pentru acces si lucru la inaltime, vrea sa-si relocheze productia din Franta in China si in Romania, starnind mania angajatilor din Hexagon, relateaza site-ul de stiri sudouest.com.

O delegatie a salariatilor a fost primita joi la prefectura din Agen. Acestia au venit in numar mare, in incercarea de a gasi sprijin din partea autoritatilor franceze si de a pune presiune asupra conducerii societatii, "care nu vrea sa mai negocieze".

"Conducerea vrea sa relocheze productia in China si in Romania, ceea ce inseamna ca si noi va trebui sa ne relocam", spune cu o ironie amara Christian Amadio. Dar intalnirea solicitata de angajati a fost scurta.

"Discutiile s-au derulat asa cum ne temeam", povesteste secretarul comitetului intreprinderii. "Am fost primit de directorul de cabinet al prefectului, care ne-a spus ca nu poate face nimic pentru noi. L-am intrebat atunci cine ne poate ajuta, si ne-a raspuns: nimeni", explica el.

La iesirea din prefectura, salariatii nu s-au intors imediat acasa, cele doua autobuze oprindu-se in intersectia Saint-Jacques, unde se afla un McDonald's. Aici, au dat foc la mai multe cauciucuri, in jurul orei 11:30, perturband circulatia timp de o ora.

Acum, angajatii se gandesc ce pot face in continuare, pentru a face conducerea uzinei sa se razgandeasca. Ei se tem ca relocarea productiei in China si in Romania va inchide cele doua uzine din Franta, de la Tonneins si Fauillet.