Grupul german Lidl negociaza cumpararea magazinelor Plus din Romania si Bulgaria
Reteaua de magazine Plus din Romania are aproape 80 de magazine, in prezent.
In Bulgaria, Plus opereaza in prezent o retea de 16 magazine iar Lidl intentioneaza sa intre pe piata din aceasta tara in primavara lui 2010.
Anul trecut Lidl si-a anuntat intentia de a deschide aproape 50 de magazine noi in Romania, la inceputul lui 2010. Aceasta decizie va permite companiei sa devina lider pe piata magazinelor de discount in urmatoarele luni, cu peste 150 de magazine.
In 2007 si 2008 Plus si-a vandut afacerile din majoritatea statelor europene. In ultimii, lantul de magazine a fost activ in Austria, Romania si Bulgaria.
Compania Lidl detine terenuri (cel putin) la Medias, Iasi, si Slobozia si este in continuare interesata de achizitionarea altora. Din grupul Schwarz face parte si reteaua de hipermarketuri cu politica de discount Kaufland care opereaza in prezent in Romania 40 de magazine.

Guvernul cu o singură femeie ministru a numit doar patru femei în funcția de prefect
11 lucruri pe care poate nu le știai despre femeile românce
Sir Alex Ferguson, frica de singurătate, mintea care-ți joacă feste și întrebarea firească: "Ce se întâmplă atunci când mori?"
FOTOGALERIE Lacul Plumbuita din Sectorul 2 este sufocat de gunoaie / Cum se plimbă locuitorii din Colentina într-un parc plin de deșeuri
Acum 2-3 ani Lidl si Aldi erau echivalentul "saracimii". Acum insa au devenit cele mai populare magazine de shopping.
Veste buna ptr. Romania, atat e de zis.
Ar fi bine sa ai dreptate !
1. sa vanda produse branduite de ei sau la care au exclusivitate si care au un pret mult mult mai mic fata de un brand cunoscut insa calitatea este foarte apropriata(gen cafea, crema de ciocolata, ciocolata, ulei etc)
2. impun celor ce inchiriaza rafturi in magazinele lor(brandurilor) cel mai mic pret de pe piata existent. De ex. penny are cel mai mic pret de peste tot la redbull/pepsi/ariel etc. Brandurilor care nu le convin aceste restrictii de pret nu au ce cauta in rafturile lor.
Ei insa ca si firma garanteaza un rulaj foarte mare(de foarte multe ori mult mai mare decat intr-un hipermarket spre ex.) si daca ai observat din penny/plus se aprovizioneaza inclusiv buticarii. Alta chestie buna din punctul meu de vedere este ca cei de la asftel de discount marketuri promoveaza noi branduri de produse care altfel nu ar fi avut nici o sansa sa intre pe piata de consum sau s-ar fi pierdut printre rafturile buticurilor de cartier nebagate in seama de nimeni. Cat despre calitate, un nou producator de ex. de ulei sau zahar sau salam are tot interesul sa faca un produs bun ca sa-si vanda marfa in timp ce un brand deja consacrat o face cum a facut-o pana acum sau chiar mai prost tinand cont ca lumea oricum cumpara eticheta mai mult decat produsul in sine.
Penny are Mari probleme de organizare, personal si management (cei ce lucreaza acolo stiu prea bine), Profi e o struto-camila in perpetua cautare a propriei identitati (poate acum, dupa vanzarea retelei si inlocuirea lui Caius cu Grieb de la Kaufland sa se mai schimbe ceva...)
In rest, numai de bine! :)
Referitor la Caius Crisan, cred ca e cel mai bun manager din domeniu. A dezvoltat o retea care s-a vandut cu 66 de mil de euro si in plin an de criza. Asta spune multe despre pregatirea si profesionalismul lui Caius.
Nu am zis ca Grieb ar fi mai tare, ci ca odata cu vanzarea si schimbarea managerului e de asteptat sa se schimbe ceva...
Din pacate, Romania este tara managerilor expati reciclati (vezi si cazul Tizannini, plecat cu cantec de la Profi, a "rezolvat" si Spar-ul si acum probabil va pune cruce Interex-ului, daca nu va reusi vanzarea vietii).