Compania Lidl, detinuta de grupul german, Schwarz Group, negociaza cumpararea lanturilor de magazine de tip discount Plus din Romania si Bulgaria de la Tengelmann, scrie Novinite.com. Tengelmann a confirmat ca negociaza vanzarea operatiunilor din ambele tari, dar cele doua grupuri nu au ajuns inca la o decizie finala.

Reteaua de magazine Plus din Romania are aproape 80 de magazine, in prezent.

In Bulgaria, Plus opereaza in prezent o retea de 16 magazine iar Lidl intentioneaza sa intre pe piata din aceasta tara in primavara lui 2010.

Anul trecut Lidl si-a anuntat intentia de a deschide aproape 50 de magazine noi in Romania, la inceputul lui 2010. Aceasta decizie va permite companiei sa devina lider pe piata magazinelor de discount in urmatoarele luni, cu peste 150 de magazine.

In 2007 si 2008 Plus si-a vandut afacerile din majoritatea statelor europene. In ultimii, lantul de magazine a fost activ in Austria, Romania si Bulgaria.

Compania Lidl detine terenuri (cel putin) la Medias, Iasi, si Slobozia si este in continuare interesata de achizitionarea altora. Din grupul Schwarz face parte si reteaua de hipermarketuri cu politica de discount Kaufland care opereaza in prezent in Romania 40 de magazine.