O licitatie initiata vineri de Hidroelectrica Curtea de Arges pentru cumpararea unui autoturism 4x4 de peste 60.000 de euro a fost anulata dupa doar o zi. HotNews.ro a scris in premiera despre caietul de sarcini care prevedea conditii restrictive, precum tapiterie de piele si torpedou cu sistem de racire. Potrivit site-ului oficial de achizitii publice, licitatia a fost anulata pentru "Abateri grave de la prevederile legislative care afecteaza procedura de atribuire sau este imposibila incheierea contractului". Potrivit reprezentantilor Hidroelectrica, postarea anuntului de catre Sucursala de la Curtea de Arges este o initiativa locala, iar cei responsabili vor fi sanctionati.

"Postarea pe site-ul SEAP a unui anunt de achizitie a unei masini de teren de catre Sucursala Hidroelectrica Curtea de Arges este o initiativa locala care contravine dispozitiei prin care am interzis orice fel de achizitie care nu este strict necesara. Cumpararea de autovehicule de teren intra in aceasta categorie si, pe cale de consecinta, procesul de achizitie a fost oprit, iar cei responsabili pentru acest demers vor fi sanctionati", sustine intr-un comunicat de presa Mihai David, directorul general al Hidroelectrica.

Ancheta administrativa in cazul celor responsabili de postarea anuntului

Surse din cadrul companiei de stat sustin ca "principalul responsabil" de publicarea anuntului ar fi directorul de la Curtea de Arges, Constantin Metehoiu. In cazul celor care se fac vinovati de initirea unei astfel de licitatii, va fi demarata o ancheta administrativa, au mai spus sursele din Hidroelectrica. Potrivit regulamentului de ordine interioara, sanctiunile pornesc de la un simplu avertisment pana la desfacerea contractului de munca, in functie de gravitatea faptelor. Anularea licitatiei a fost decisa de directorul general al Hidroelectrica.

"Hidroelectrica este o companie responsabila care, in aceste vremuri grele, a reusit sa-si mareasca profitul in primul trimestru al acestui an (aproape 200 milioane lei, fata de 60 milioane lei in primul trimestru al anului trecut), iar reducerea cheltuielilor face parte din ansamblul de masuri pe care le-am luat pentru a ne creste eficienta. Este regretabil faptul ca efortul pe care il depun hidroenergeticenii pentru a fi solidari cu societatea romaneasca in aceasta perioada de criza este umbrit de astfel de initiative cu caracter strict individual", a mai afirmat Mihai David in comunicatul de presa.