Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, a emis un ordin pentru constituirea Comisiei de control pentru verificarea activitatii la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR). Boagiu sustine ca acest control vizeaza stabilirea cauzelor care au generat intarzierile in realizarea proiectelor, atat a celor cu finantare externa rambursabila si nerambursabila, cat si a celor finantate de la bugetul de stat.

"Este inadmisibil ca Ministerul care cu ani in urma avea cea mai mare rata de absorbtie a fondurilor comunitare sa ajunga in situatia in care sa fie dominat de intarzieri in derularea proiectelor, de cresteri ulterioare ale valorii contractelor sau de contestatii pe banda la serviciile si lucrarile angajate", a afirmat Boagiu.

Aceasta a mai spus ca Ministerul Transporturilor si Infrastructurii va fi pe ultimul loc la capitolul aborbtia fondurilor structurale si de coeziune.

"In urma controlului vom putea sti daca in spatele acestor intarzieri sunt cauze obiective sau mai mult de atat", a precizat ministrul Transporturilor.