Garda Financiara Bucuresti, Autoritatea Nationala a Vamilor si echipe speciale ale Jandarmeriei au confiscat peste 128 de tone de marfuri pentru care nu existau documente legale de provenienta, in urma controalelor efectuate in perioada 7-11 martie in complexul Europa din Capitala, se arata intr-un comunicat al ANAF. Valoarea estimata a produselor confiscate se ridica la aproximativ 560.000 euro.

"In cele 5 zile, comisarii sectiei Bucuresti a Garzii Financiare au confiscat 128 tone de marfuri constand in articole de imbracaminte, de incaltaminte si jucarii, pentru care nu existau documente legale de provenienta. Cea mai mare cantitate (40 de tone) a fost confiscata in prima zi, vineri fiind identificate inca 8 tone de marfa in spatiile care fusesera deja inchise sau sigilate. In plus, mare parte din aceste marfuri era contrafacuta, fiind aplicate embleme ale unor marci cunoscute pe articole confectionate din materiale de calitate slaba", se precizeaza in comunicat.

Totodata, autoritatile au constatat ca marfurile comercializate sunt de calitate indoielnica, consumatorii nefiind informati asupra naturii acestor marfuri, ca zona de comercializare este insalubra atat din punctul de vedere al comercializarii, cat si al accesului, neexistand printre altele un contract cu o firma de salubritate si ca nu exista avize de functionare din partea Sanatatii Publice si a Pompierilor.