Majoritatea utilizatorilor de computer aleg optiunea "remember my password" pentru adresa de mail sau pentru alte conturi online. Pastrarea parolei pe computer este convenabila, insa, cand trebuie sa accesezi mail-ul de pe un alt computer iti dai seama ca nu mai tii minte insiruirea de litere si cifre pe care ai ales-o drept parola. Cum iti dai seama insa ce inseamna astericsurile aflate in casuta destinata parolei?

Din fericire, acum exista programe care pot decoda toate aceste astericsuri. Site-ul soundmoneytips.com prezinta trei programe, care costa sub 20 de dolari, care ajuta utilizatorii sa isi recupereze parola uitata.

Revelation 2.0., o aplicatie downloadabila pentru aparatele pe care ruleaza Windows permite utilizatorilor sa converteasca astericsurile in text. Il puteti lua de pe siteul snadboy.com. Programul este gratuit, insa donatiile sunt apreciate.

Programul Aqua Deskexperience 1.3., ca si Revelation 2.0, este facut pentru a te ajuta sa iti recuperezi parola. Din pacate, aplicatie nu ruleaza decat pe Windows 2000, XP si 2003. Acest program poate fi obtinut de la deskperience.com/aqua/password-revealer.html, si costa sub 15 dolari.

Al treilea program, Password Revealer, este creat de Paqtool si poate fi testat gratis. Dupa perioada de test, programul costa sub 20 de dolari. Password Revealer ruleaza pe sisteme Windows 95, 98, ME, NY si XP si poate fi dowloadat de pe site-ul newfreedownloads.com/Windows-Utilities/S ystem-Utilities/Pass word-Revealer.html.