InfoEducatie, cel mai puternic si cel mai longeviv concurs practic de IT din Romania, s-a derulat in perioada 1-6 august 2016, la Galaciuc, Vrancea. Concursul, aflat la a 23-a editie, este organizat in fiecare an de Uniunea Profesorilor de Informatica din Romania cu sprijinul Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice.

InfoEducatie, editia 2016Foto: APDETIC

Datorita popularitatii in randul elevilor de liceu, numarul participantilor de la etapa din scoala pana la faza nationala, numarul elevilor inscrisi cu lucrari de creatie software, pagini web, multimedia, roboti a ajuns in 2016 la aproape 2000.

Ca si la ultimele trei editii, APDETIC (www.asociatiait.ro) a fost una dintre organizatiile care au sprijinit cu premii pe castigatorii concursului. In data de 4 august, Valentin Negoita, Presedintele APDETIC a sustinut la Galaciuc o prezentare privind importanta competentelor digitale in cariera si viata.

Au fost prezentate, totodata, si detalii privind Campania europeana eSkills for jobs 2016, inclusiv oportunitati de participare a tinerilor la diverse concursuri si activitati de formare profesionala in domeniul IT.

Link-uri utile:

www.asociatiait.ro

http://facebook.com/eskillsromania