"Academia Papala este pe de-a intregul in favoarea OMG-urilor", a declarat monseniorul Marcelo Sanchez Sorondo, cancelarul Academiei Pontificale de Stiinte. Aceasta afirmatie categorica a venit ca raspuns la o intrebare la fel de directa privind pozitia Sanctitatii Sale, Papa Francisc, si a Bisericii Catolice fata de OMG-uri, adresata in cadrul unui simpozion organizat la Roma de Universitatea Pontificala Laterana si Ambasada Italiei pe langa Sfantul Scaun.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Papa Ioan Paul al II-lea era foarte favorabil OMG-urilor pentru ca ele pot contribui la rezolvarea problemei foametei care afecteaza peste 800 de milioane de oameni din intreaga lume", a adaugat monseniorul Sorondo.

"Papa Francisc a spus ca se va mai gandi la acest aspect, dar cred ca a afirmat-o doar pentru ca nu-i place ca robotizarea productiei agricole lasa fara locuri de munca foarte multi oameni, asa cum se intampla in tara sa, iar acest lucru ii impinge spre periferiile oraselor. Dar trebuie sa spun ca Academia Papei este total in favoarea lor !", a intarit inaltul prelat.