Expertii considera ca acest tip de orez are un potential de scadere a riscului de cancer, boli cardiovasculare, diabet si alte tulburari cronice. Cercetatorii de la Universitatea de Agricultura din China de Sud au conceput noua tehnologie de inginerie genetica, numita TransGene Stacking II.
Profesorul Yao-Guang Liu, conducatorul echipei de cercetare, a declarat: "Am dezvoltat un sistem de editare transgenic foarte eficient, usor de utilizat, denumit TransGene Stacking II, care permite asamblarea unui numar mare de gene in vectori unici pentru transformarea plantelor. Consideram ca acest sistem vectorial va avea multe aplicatii potentiale in aceasta era a biologiei sintetice si a ingineriei metabolice".
Cercetatorii au inceput studiul problemei prin identificarea genelor responsabile de productia antocianinei in endosperma tesutului din semintele de orez. Apoi au identificat genele defecte in orezul de tip japonica si indica - subspecii care nu produc antocianine.
Profesorul Liu a spus: "Aceasta este prima demonstratie despre ce poate ingineria genetica in domeniul atat de complex al metabolismului plantelor". In viitor, cercetatorii cred ca aceasta tehnica ar putea fi utilizata pentru producerea multor altor substante nutritive importante si a unor ingrediente medicinale.
In momentul de fata, echipa profesorului Liu efectueaza testele de siguranta in alimentatie ale noului produs. In acelasi timp, studiaza modul in care si alte culturi ar putea fi "programate" sa produca acesti antioxidanti-minune.
Orez care contine un anticancerigen (efect discutabil de altfel)?! Dar de unde se stie ca in timp consumul nu afecteaza altceva? Care sunt studiile, daca s-au facut?
Remember: La inceputul secolului 20, elemente radioactive au fost folosite ca tratamente medicale, cosmetice, igenice ... Au murit milioane de oameni.
Adica vreti sa ne convingeti cu articole preluate din tabloide englezesti? Ce urmeaza, cancan, click, infractoarea?