Paul Anghel (ANPC): Cititi cu atentie etichetele citricelor! Pot fi tratate cu o substanta care ataca ficatul si rinichii
"Cititi cu atentie eticheta produselor pe care doriti sa le achizitionati si e bine sa stiti ca: portocalele si citricele conservate cu IMAZALIL sunt foarte periculoase pentru consumul uman. THIABENDAZOL-IMAZALIL sau E233 acopera coaja citricelor, este folosita pentru combaterea bolilor la plante si are o actiune fungicida", afirma Anghel, prezentand si o eticheta de citrice provenite din Turcia, pe care este mentionata substanta.
Directorul ANPC afirma ca ingerarea acestei substante ataca ficatul si rinichii si ar putea fi cancerigena.
"Fructele si legumele stropite cu acest pesticid nu au un miros diferit si nici o culoare aparte", precizeaza Paul Anghel, adaugand ca legislatia Uniunii Europene incerzice folosirea Thiabendazol - Imazalil in agricultura.
"Atentie! Intoxicarea poate interveni chiar daca nu se ingereaza coaja fructelor si legumelor stropite. Acestea trebuie spalate pentru indepartarea pesticidului de pe suprafata lor!", subliniaza directorul general al ANPC.

Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon
Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
sau psdeaua nu vrea alt scandal dupa cel cu taxele salariale...
ar trebui intrebat oligofrenul oaia ,deaia parca il cheama, de ce ministerul agriculturii a permis intrarea in tara a acestor loturi.
ca banuiesc ca lista cu substante interzise exista la orice punct vamal si se putea opri in vama aceste transporturi.
cred ca colcaie coruptia prin vami si ministerul agriculturii daca romanii sunt otraviti premeditat.
alo politia,sri ce deaia mea paziti?
Imazalil este folosit in toata lumea pentru prezervarea citricelor. Atasat foto dupa eticheta citrice cumparate saptamana asta in Elvetia https://ibb.co/fhNi8G
1. In dozajul in care este folosit in cazul acesta, nu are efecte toxice.
2. Coaja nu se consuma.
3. Fructele trebuiesc spalate inainte de consum (reduce concentratia de imazalil de pe coaja cam la jumatate)
Orice om rational, cu capul pe umeri si cu creierul nespalat de propaganda dacica ar cauta imediat sa confirme din alte surse cu spun cretinii pe la televizor.
HN, poate faceti si voi un exercitiu de "jurnalism" si verificati din mai multe surse cretinii.
https://cooking.stackexchange.com/questions/63105/lemons-and-oranges-coated-with-imazalil
M.Ionita are dreptate, am verificat, si in magazinele din Germania sint la vinzare portocale/mandarine/clementine/lamai tratate cu imazalil.
Eram doar putin contrariat de partea cu spalatul fructului - in locul spalarii mainilor, bunaoara. Dar se pare ca sunt cel putin patru cititori pe-aici care dezaproba ferm spalatul mainilor inainte de masa. :-)
Ia uite ce spune agentia germana pentru nutritie.
https://www.bzfe.de/forum/index.php/forum/showExpMessage/id/46653/page1/10/searchstring/+/forumId/3
E in germana, dar se poate pune lejer in google translate
" Pretul redus trebuie sa fie inferior pretului de referinta. Pretul de referinta reprezinta cel mai scazut pret practicat in acelasi spatiu de vanzare in perioada ultimelor 30 de zile, inainte de data aplicarii pretului redus."
Deci nu te astepta ca ANPC sa faca ceva, ma mir ca dat si anuntul asta. Probabil s-au inteles initial la o suma, dupa care nu s-a mai facut tranzactia.
Alte tampenii de psihopupu
Deci
1- daca le speli ca pe mere, produsul se duce
2- daca nu folosesti coaja, nu ai nici-o problema
3- toxicitatate apare la doze ff mici
4 - carcinogenitatea apare la doze extrem de mari pe care niciodata nu le veti ingera
Pofta buna
astfel devine determinata cantitatea daunatoare pe kg corp !! Si apoi daca e o ceara , nu cred ca se indeparteaza doar prin spalare cu apa rece..........
In primul rand nenea Anghel minte cu nerusinare sau din prostie. Produsul nu e interzis in "toata" Europa ci doar in cateva state care sufera de principiul precautiei dus la extrem. E un fel de "drobul de sare" in lumea reglementarilor.
Uitati-va la termenii folositi " o substanta foarte periculoasa" "ar putea fi cancerigena". Cand citesc chestii cu "ar putea fi" ma apuca bazdacul.
Dracu le mai face analize pe bune, ca la intrarea in Ioropa se da spaga mare. Pe astia nu-i verifica propteaua consumatorului? Ca DSV-urile si alte directii de sanatate sint pline de trepadusi care dorm in bocancii statului....
Că după atâtea materiale publicate în presă continui să cumperi marfă turcească, e crima ta împotriva propriei familii.
Foarte rar au citricele etichete. Doar cand sunt gata impachetate la punga, dar nici atunci nu in toate cazurile am vazut rubrica "ingrediente" pe eticheta. Insa de obicei sunt vandute la kilogram fara nici o eticheta. Eticheta e probabil vazuta doar de angajatii din depozit, care nu cred ca-i dau prea multa importanta.
Treaba ANPC-ului este sa ne invete care sunt e-urile periculoase sau sa ia masuri urgente sa retraga produsele neconforme?
A mai fost o panica de acest gen pe la vecini, dar nu mai stiu la care din ei. Daca ai grija nu exista probleme. Cel mai bine citrice si mere BIO. Pentru a mai diminua panica puteti citi astea 2
http://cesamancam.ro/cat-de-sanatoasa-este-coaja-de-citrice.html
http://cesamancam.ro/imazalil.html.
O sa fiu foarte vigilent si o sa citesc toate etichetele de pe portocalele cumparate din piata in iarna asta. O sa-mi dea astia de la taraba etichete in toate limbile posibile, daca le cer.
http://ec.europa.eu/food/plant/pesticides/eu-pesticides-database/public/?event=activesubstance.detail&language=EN&selectedID=1935
Authorisation at national level
Authorised in
AT, BE, BG, CY, DE, EL, ES, FR, HR, HU, IE, IT, LT, LU, PT, SI, UK
In progress for
[ ]
Cu alte cuvinte, în România ar fi puțin neautorizat. Și totuși a ajuns pe piață.
E aprobat in RO, deci ori aprobarea a fost facuta pe genunchi, ori Paul Anghel e prost ca noaptea.
mini/ supermarket, astia au ascuns prea bine
eticheta cu otrava