​​Atunci când ești toată ziua pe drumuri și trebuie să și muncești în același timp, probabil cu greu vei ajunge la o priză. Ce poate fi mai bun decât un laptop Apple care să dureze toată ziua dintr-o singură încărcare a bateriei. Dacă ai nevoie de așa ceva, ia în considerare aceste modele.

AppleFoto: Apple

Un laptop Apple este cunoscut pentru multe lucruri, precum estetică și prețuri puțin umflate. O zonă la care tind să fie destul de performante, însă, este viața bateriei. De aceea, dacă știi ce MacBook să alegi și să-l configurezi în mod corespunzător, vei putea obține o durată de viață a bateriei pentru o zi întreagă de lucru pe un laptop Apple.

MacBook Air 2018

MacBook Air a fost întotdeauna conceput ca o opțiune elegantă de laptop Apple entry-level, care prioritizează portabilitatea și estetica față de alte aspecte, cum ar fi performanța. Cu toate acestea, în actuala linie de MacBook, acesta a fost dovedit a fi acel laptop Apple cu cea mai lungă durată de viață a bateriei.

Există două modele de MacBook Air disponibile în prezent de la Apple cu propriile lor opțiuni de configurare diferite. Deși ambele pretind că livrează aceleași „12 ore” de viață a bateriei pentru uz general, versiunea 2018 este cea mai eficientă dintre cele două. Utilizarea de către acest laptop Apple a unui procesor modern, de generația a opta, îl face nu numai mai puternic, ci și mai conservator în utilizarea puterii.

Ambele modele au o baterie de 54 de wați pe oră, însă Apple susține că poți obține 13 ore de redare iTunes pe modelul din 2018, față de versiunea mai veche, cu numai 12 ore.

La testarea MacBook Air, am constatat că cel mai nou laptop Apple a fost capabil să redea video 1080p în buclă timp de 10 ore sau în jur de opt ore de navigare pe Internet.

Poate fi posibil să extinzi această durată, menținând luminozitatea ecranului scăzută și menținând aplicațiile de fundal la un nivel minim. Opțiunile de configurare sunt limitate, însă dacă rămâi la capacități de stocare și memorie mai mici vei avea un mic plus la durata de viață a bateriei. Apple recomandă, de asemenea, menținerea la zi a software-ului dispozitivului și evitarea temperaturilor extreme ale mediului ambiant atunci când folosești un MacBook.

MacBook Pro 15 inch

Gama de laptopuri MacBook Pro este cea în care puterea reală și puterea se combină cu tot felul de opțiuni hardware pentru cei care au nevoie de ceva mai mult de la un laptop Apple. În ceea ce privește MacBook Pro, durata de viață a bateriei nu este deloc rea, dar vei dori să alegi modele specifice și să te gândești la configurație pentru a profita la maximum de aceasta.

Indiferent dacă optezi pentru MacBook Pro de 13 sau 15 inch, Apple promite până la 10 ore de vizualizare video și de navigare pe Internet, însă sugerăm cea mai mare dintre cele două opțiuni. Deși pornește de la un preț mai mare, varianta mai mare de laptop Apple vine cu o baterie mult mai mare ca cea standard - 87 de wați pe oră, față de doar 58 de wați pe oră la modelul de 13 inchi.

Toate aceste puteri suplimentare sunt necesare pentru a rula opțiunile CPU Intel Core i7 sau Core i9, cipul grafic dedicat și ecranul cu rezoluție mai mare și mai mare. Dar atâta timp cât nu efectuezi sarcini intense care maximizează potențialul acestor componente, ar trebui să observi o extindere globală a duratei de viață a bateriei. Modelul de 13 inch cu un procesor Intel Core i5 a durat peste 10 ore într-un test de redare video în buclă. Modelul de 15 inch ar putea să dureze puțin mai mult.

Dacă vrei să configurezi MacBook Pro pentru o durată de viață extinsă a bateriei, îți recomandăm Core i7, în locul procesorului Core i9 și limitează-te la memorie de 16 GB dacă nu ai nevoie de mai mult de atât. De asemenea, îți recomandăm să alegeți GPU-ul Radeon 555X, deoarece probabil că va consuma mai puțină energie atunci când este utilizat decât alternativa 560X. Nu putem promite că va face o mare diferență, dar poți dezactiva întotdeauna Touch Bar-ul.