Mereu va fi nevoie de curățenie într-o casă, deci mereu va fi nevoie de aspiratoare. Ele evoluează, însă, la fel ca orice alte dispozitive în această eră de avânt tehnologic. Spre ce se îndreaptă, așadar, aspiratoarele în acest an?

Aspirator robot Foto: eMAG

Tipul de aspirator robot pare să devină un trend peste tot în lume, inclusiv în România. Au trecut vremurile când doar Roomba producea astfel de aspiratoare. Acum, toți marii producători au cel puțin câte unul în catalog, iar fabricanților clasici de aspiratoare li s-au adăugat și alții, din alte ramuri tehnologice. Xiaomi este cel mai bun exemplu în acest sens.

Un aspirator robot este un dispozitiv care se deplasează în mod automat pe podea pentru a aspira murdăria de pe ea.

Unele modele de aspiratoare robot pot adapta intensitatea curățării unei suprafețe în funcție de nivelul de murdărie pe care o are și chiar dezinfecta podeaua prin care trec cu lumină ultravioletă.

Să fie acesta singurul tip de aspirator din viitor? Evident, nu.

Există multe tipuri de aspiratoare, aspiratoare fără fir, aspiratoare industriale sau profesionale, aspirator de cenușă, aspirator umed, aspirator cu filtru de apă pentru persoanele alergice la acarieni, aspirator ciclonic, aspiratoare fără sac, aspirator pentru parchet, aspiratoare de covor și multe altele.

Un alt aspirator tot mai popular este aspiratorul tip mătură sau mătura electrică.

Aspiratorul tip mătură este un aspirator vertical, ca o mătură, care este de obicei mai comod de utilizat decât aspiratorul clasic.

Aspirator - oferte

De obicei, este mai ușor decât aspiratorul tradițional și multe dintre modelele sale vin cu o baterie reîncărcabilă fără a fi nevoie de un cablu, deși există și modele care merg cu un cablu.

Aspiratoarele portabile sunt din ce în ce mai puternice, grație avansului tehnologic, așa că și acestea câștigă teren în lupta cu aspiratoarele convenționale. Un aspirator portabil este perfect pentru curățarea de praf, păr de animale, precum și alte solide sau lichide într-un spațiu mic sau greu accesibil, cum ar fi o mașină sau spațiile înguste din casă.

De obicei, funcționează cu o baterie reîncărcabilă, fără a fi nevoie să puneți un sac pentru a colecta murdăria și este foarte confortabil de manevrat, deoarece este mic și ușor.

Ce aspirator să cumpăr?

Cel mai bun aspirator de pe piață pe care îl poți cumpăra este cel care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

Este posibil să aveți nevoie doar de un mini aspirator fără fir ieftin pentru mașina dvs. sau, pe de altă parte, să aveți nevoie de un aspirator puternic pentru casa dvs. În orice caz, este foarte important să luați în considerare următorii factori atunci când alegeți aspiratorul.

Spațiul în care va fi folosit aspiratorul

Ai nevoie de un aspirator care să se potrivească casei tale sau spațiilor pe care urmează să le aspiri.

Dacă locuiți într-un apartament mic plin de obstacole, vă recomandăm un aspirator cu mătură ușor, vertical și ușor de manevrat pentru a depăși obstacolele.

Dacă locuiți într-o casă cu suprafețe mari și puține obstacole, vă recomandăm un aspirator robot sau un aspirator clasic cu motor puternic.

Dacă doriți să aspirați mașina sau alte spații mici, greu accesibile, vă recomandăm un aspirator portabil.

Puterea de aspirare

În mod normal, cu cât sunt mai mulți wați de putere de la motorul aspiratorului, cu atât este mai mare puterea de aspirație, deși acest lucru nu este întotdeauna valabil, deoarece depinde și de eficiența aspiratorului.

Dacă sunteți în căutarea unui aspirator puternic, vă recomandăm să alegeți unul cu un motor de peste 700 de wați.

Desigur, trebuie să țineți cont de faptul că cu cât este mai mare puterea, cu atât este mai mare consumul de energie din factura dvs. de energie electrică. Și, uneori, și zgomotul.

Nu veți avea întotdeauna nevoie de puterea maximă de aspirație a aspiratorului. Cu cât este mai puțină murdărie la suprafață, cu atât veți avea nevoie de mai puțină putere de aspirare.