Cumperi bilet, faci bagajul, mergi la aeroport, te așezi confortabil în scaunul avionului și zbori până la destinația dorită. Îți mai aduci aminte cum erau vremurile în care să pleci în vacanțe cu avionul nu presupunea nicio emoție, în afară de cea a zborului?

Destinatii turisticeFoto: Unai Huizi / imageBROKER / Profimedia

Astăzi, lucrurile stau complet diferit. Stresul definește noua noastră relație cu vacanța. Zborurile vin la pachet cu incertitudine și nu doar atât. Mai sunt și foarte scumpe, mult peste galopul inflației care și așa a scumpit totul.

Ca să putem avea o imagine a vremurilor pe care le trăim, să punem în oglindă două evenimente care se bat cap în cap. În „noua normalitate”, pe 6 iulie, a fost înregistrată ziua cu cele mai multe zboruri – peste 130.000 -, conform specialistului în turism Răzvan Pascu.

Pe de altă parte, în weekendul 14-16 iulie, au fost înregistrate cumulat peste 100.000 de zboruri întârziate, iar alte 6.800 au fost anulate, după cum a calculat flightaware.com.

Două fațete ale aceleiași monede, care ne arată că, pe cât e de mare nevoia de a călători, pe atât de mare e și nevoia de regândire a modului în care o făceam până acum câțiva ani.

Citește mai departe pe Panorama.ro