O înregistrare video cu imagini foarte rare a început să circule sâmbătă pe rețelele sociale. Filmarea realizată din dronă ar fi fost făcută la începutul contraofensivei ucrainene și ar arăta confruntarea dintre un tanc Leopard 2 al ucrainenilor și două tancuri rusești.

Tanc leopard care trage spre tancuri rusestiFoto: Captura video

Din descrierea imaginilor care circulă pe rețelele sociale se spune că bătălia dintre tancuri ar fi avut loc la circa 1,5 km distanță, dar e imposibil de determinat acest lucru doar din imaginile prezentate.

De altfel imaginile video nu sunt extrem de clare și prezintă și o serie de cadre diferite, lipite între ele fără să fie clar timpul scurs între momentele surprinse.

Informațiile care acompaniază înregistrarea video spun că tancul ucrainean Leopard 2 ar fi angajat în luptă de la o distanță de 1,5km două tancuri rusești T-80BVM. După ce unul din tancurile rusești este lovit și avariat, cele două blindate se retrag.

Pe imagini se vede cum tancul Leopard 2 trage, iar pe alt cadru se vede cum unul dintre tancurile rusești este lovit

Unii comentatori însă au ținut să precizeze că explozia pare prea puternică să fie în urma unei lovituri de tanc, ci pare mai degrabă să fie fie o mină antitanc, fie o lovitură puternică de artilerie. Alții au contracarat și au spus că lovitura a fost una de tanc pentru că se vede, după urmele exploziei, direcția din care a venit aceasta.

Imaginile video, în clipul de mai jos: