Purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, a confirmat faptul ca Petrom nu se mai afla pe pe lista societatilor care vor fi supuse, in acest an, procesului de vanzare a unor pachete minoritare si majoritare detinute de stat. Suciu a mai spus ca sunt discutii legate de oportunitatea vanzarii pachetului de 10% din actiunile Petrom."E o intreaga discutie legata de oportunitatea listarii, in continuare, a Petrom. Nu e o idee care a disparut propriu-zis. Nu este in acel pachet de companii pe care il stiti, agreat cu Fondul Monetar International si cu Comisia Europeana, dar este, in continuare, o optiune valida pentru minister", a spus Suciu.

Compania Petrom a fost scoasa de pe lista societatilor care vor fi supuse, in acest an, procesului de vanzare a unor pachete minoritare si majoritare detinute de stat. Cel putin asa reiese din proiectul de scrisoare de intentie care urmeaza sa fie transmisa FMI, document obtinut de HotNews.

Potrivit acestuia, sunt mai multe grupuri de companii care vor fi privatizate. In niciunul nu se afla Petrom.

Prima companie supusa procesului de vanzare a pachetelor minoritare de actiuni pe bursa, conform angajamentelor luate in fata FMI, a fost Petrom. Insa, actiunea s-a soldat cu un esec in luna iulie, anul trecut, in conditiile in care gradul de subscriere la pachetul de 9,84% din actiunile OMV PETROM a fost sub nivelul necesar de 80%.