VIDEO UPDATE Noua lege a energiei a trecut de Parlament. Daniel Chitoiu: Pot sa va garantez ca pana la sfarsitul anului nu vor mai exista contractele cu "baietii destepti" din energie

de Claudia Pirvoiu     HotNews.ro
Joi, 14 iunie 2012, 12:41 Economie | Energie


Deputatii au aprobat, in plenul Camerei Deputatilor, proiectul noii Legi a energiei electrice si a gazelor naturale cu 186 voturi "pentru", 3 "impotriva" si 7 "abtineri". Proiectul a primit votul final in Parlament avand in vedere ca dezbaterea a avut loc in camera decizionala. Prezent la dezbateri, ministrul economiei, Daniel Chitoiu, a declarat ca pana la sfarsitul anului, piata energiei va fi una concurentiala. "Pot sa va asigur ca pana la sfarsitul acestui an va exista o piata concurentiala, nu vor mai exista contracte bilaterale cu baieti destepti. Pot sa va garantez acest lucru", a spus Chitoiu raspunzand unei intrebari adresate de deputatul PDL Mircea Toader. Proiectul legii prevede liberalizarea totala a pietei energiei incepand chiar din acest an.

Chitoiu a mai spus ca in privinta anularii contractelor existente, nu poate spune "modalitatea si rezultatul negocierilor". "Rezultatul il veti vedea in perioada urmatoare", a adaugat ministrul.

Legat de liberalizarea pietei, Daniel Chitoiu spune ca majorarile (n.red. de preturi) trimestriale sau semestriale "sunt destul de rezonabile astfel incat sa nu aiba influente majore asupra consumatorilor finali si veniturilor populatiei".

Membrii comisiei pentru industrii si servicii din Camera Deputatilor au votat, miercuri, in unanimitate proiectul de lege a energiei electrice si gazelor naturale. Urmeaza votul final din plenul Camerei Deputatilor, aceasta fiind camera decizionala. In proiectul acestei legi au fost introduse anumite prevederi care limiteaza profiturile "baietilor destepti" din energie, a afirmat presedintele comisiei, Iulian Iancu. "Incepand de la aceasta lege, subiectul baietilor din Romania se inchide definititv", a spus Iancu.

Noua lege face referire, "in termeni generali", la liberalizarea totala a pietei energiei electrice si a gazelor naturale. Iancu sustine ca in baza acestei legi, Executivul va fi acela care va aproba prin hotarari de Guvern graficul de liberalizare treptata.


In privinta "baietilor destepti", Iulian Iancu a precizat ca furnizorul va alimenta un fond special cu sume din veniturile obtinute cu energie electrica. "Sumele care s-au pierdut pana acum, anual, s-au pierdut din sumele legate de siguranta sistemului energetic national. De acum, aceste sume se duc la siguranta sistemului", a spus Iancu. Potrivit acestuia, in textul legii mai exista prevederi privind vanzarea pe piata a energiei electrice si a gazelor naturale in mod transparent, nediscriminatoriu si concurential. • "Guvernul, cu avizul Consiliului Concurentei, poate decide constituirea unui fond de solidaritate pentru sustinerea financiara a consumatorului vulnerabil, constituit din contributia si/impozitarea suplimentara a profiturilor neasteptate ale producatorilor si furnizorilor de energie electrica si gaze naturale, realizate ca urmare a unor situatii favorabile ale pietei si/sau tranzactii conjuncturale. Modul de constituire si utilizare a fondului se stabileste prin hotarare a Guvernului", se arata in proiectul Legii.
UPDATE Intr-o varianta anterioara se prevedea ca "Fondul este constituit din diferenta dintre veniturile realizate din activitatea de furnizare a energiei electrice sau a gazelor naturale si cheltuielile aferente acestei activitati inmultite cu 1,08". Acest amendament a fost modificat in sensul ca Executivul este acela care decide cum se constituie si cum se utilizeaza fondul.

In ceea ce priveste liberalizarea, graficele de deschidere treptata a pietei energei electrice si gazelor naturale nu vor fi introduse in textul legii ca anexe. Acestea vor fi aprobate prin HG la propunera Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei. Pana in prezent, aceste grafice au primit acordul de principiu al Guvernului prin doua memorandumuri, unul pe energia electrica si celalalt pe gazele naturale. Liberalizarea se va face treptat incepand din 2012 pana in 2018.

 • Pentru gazele naturale, calendarul de eliminare treptata a preturilor reglementate se aplica de la 1 decembrie 2012 pentru clientii industriali, respectiv de la 1 iulie 2013 pentru clientii casnici. In lege se prevede "furnizarea gazelor naturale la pret reglementat si in baza contractelor-cadru pana la 31 decembrie 2014 pentru clientii noncasnici, cu exceptia cazului in care la aceasta data se constata existenta unei diferente semnificative intre pretul de comercializare a productiei interne si pretul european de import care ar putea periclita stabilitatea pietei, situatie in care termenul se prelungeste pana la 31 decembrie 2015". In privinta consumatorilor casnici, este prevazuta "furnizarea gazelor naturale la pret reglementat si in baza contractelor-cadru pana la 31 decembrie 2018".
 • Pentru energia electrica, tarifele reglementate vor fi eliminate incepand cu 1 septembrie 2012 pentru clientii noncasnici, respectiv la data de 1 iulie 2013 pentru clientii casnici. Furnizarea de energie electrica in conditiile reglementate se realizeaza pana la data de 31 decembrie 2013 pentru clientii noncasnici (industriali), respectiv pana la data de 31 decembrie 2017 pentru clientii casnici, se mai arata in lege.
Vezi cum arata calendarul liberalizarii preturilor la gaze
Vezi cum arata calendarul liberalizarii preturilor la energia electricaCiteste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


Comentarii alese de moderator

 • toti sunt responsabili (Joi, 14 iunie 2012, 17:32)
  Otilia Nutu [anonim]

  Pai nu-i bai, e vina tuturor: de facut le-a facut Dan Ioan Popescu, a mai umblat la ele parca si Vosganian, iar ultima prelungire a fost facuta de Videanu, iar de semnat a semnat si Bogdan Dragoi (ministrul de finante al lui MRU) pe cand era in CA al Hidroelectrica.

7200 vizualizari

 • +23 (29 voturi)    
  fireste... (Joi, 14 iunie 2012, 12:45)

  daniel [anonim]

  ...ca vor disparea "baietii destepti" din energie!
  astia ai USL-ului care vin in loc probabil ca sunt mai prosti.
  parerea mea.
  • +3 (9 voturi)    
   +1, mi-ati luat vorba din gura (Joi, 14 iunie 2012, 13:04)

   it_s__not_news [utilizator] i-a raspuns lui daniel

   Cu mica observatie ca de fapt, toti sint niste prosti, numai ca abia acum ne dam seama,
   • +9 (13 voturi)    
    cica garanteaza el! (Joi, 14 iunie 2012, 13:50)

    mihaela [anonim] i-a raspuns lui it_s__not_news

    dar nu spune cu ce anume garanteaza...

    ceea ce inseamna mai exact ca este musai sa il crezi pe cuvantul lui de politician
    • +2 (6 voturi)    
     orbiti de ura (Joi, 14 iunie 2012, 21:24)

     anton marcu (beton arcu) [anonim] i-a raspuns lui mihaela

     adevarul e ca baietii destepti sunt deranjanti, sug singele poporului. Dar ce o fi liberalizarea asta? Cat o sa cosate curentul care va trece priun contorul meu? Deci, hai sa ne bucuram ca obligati de UE o sa platim o caruta de bani pe curent dar au luat-o-n freza si baietii destepti. Cat despre liberalizare...ce sa spun? Avem noi concurenta pe piata de energie? Hehe, lulu.
     • +4 (6 voturi)    
      si totusi.. (Joi, 14 iunie 2012, 21:44)

      mihaela [anonim] i-a raspuns lui anton marcu (beton arcu)

      cum garanteaza el mai exact??
     • +1 (5 voturi)    
      despre care an vorbeste? (Joi, 14 iunie 2012, 22:36)

      Dr.Mythnick [utilizator] i-a raspuns lui anton marcu (beton arcu)

      demagogiile astea

      nea ministru despre care an vorbeste?
     • -3 (9 voturi)    
      Continui sa nu va inteleg...... (Joi, 14 iunie 2012, 23:15)

      Wizard of Oz [utilizator] i-a raspuns lui anton marcu (beton arcu)

      Vad un articol care ma bucura...zic "in sfarsit!" si citesc comentariile.
      Ce sa vezi? Doar critica si mishtouri...De ce?
      Avem, in sfarsit, un mecanism legal care sa-i elimine pe speculantii astia, "baietii destepti"..(ca daca le spuneam simplu, hoti, talhari, tuseam)...
      Nu va convine.
      Avem, in sfarsit, o liberalizare 100% a pietei energiei.
      Nu va place.
      Cum naiba?
      Aici sunteti toti, cica, de dreapta, urati comunismul, socialismul, statul protector cu "milogii" (cetatenii romani), dar desfiintati o lege de liberalizare.....
      Ce ar spune Basescu, cel mai de dreapta politician roman?
      Am impresia ca desfiiintati orice, absolut orice care nu vine de la basescu , atat...
      Aici nu se discuta nimic serios, nu se expun argumente, pareri, este doar o lupta chioara, plusuri contra minusuri.
      Mai observ ceva: multi v-ati schimbat, sau mai curand, v-ati multiplicat conturile de useri.....dar va recunosc, sunteti aceiasi.
      Cativa, mai slabi cu inteligenta, v-ati mandrit chiar ca nici nu cititi postarile unora, le dati minus automat pentru ca-i cunoasteti.
      Sunt antibasisti!
      Pai, sefii vostrii trebuie sa va sanctioneze, nu ati priceput ca trebuie sa lasati impresia de dezbateri din care se vede ca poporul este cu basescu, dar ca voi, sustiatorii lui, sunteti foarte democrati, corecti, inteligenti si "ceilalti" sun de porc.
      Asa.....va dati de gol ca nu va intereseaza nici o lupta de idei, doar ca trebuie sa va impuneti, cu forta, capitanul si vointa lui.
      • -4 (8 voturi)    
       Bravo (Vineri, 15 iunie 2012, 0:32)

       un roman [utilizator] i-a raspuns lui Wizard of Oz

       100% de accord.
       Aici nu se poarta discutii, se poarta razboiul minusurilor.
      • +3 (3 voturi)    
       Ce nu înţelegi? (Vineri, 15 iunie 2012, 9:56)

       marchi [utilizator] i-a raspuns lui Wizard of Oz

       Li s-a dat normă ca, până la alegerile din toamnă să dea din gură, din taste, din mâini, din picioare... Să calomnieze, să anihileze tot, tot, fără nici un discernământ. Doar, doar va rămâne ceva şi pentru stăpânii lor...
      • 0 (0 voturi)    
       capuletul lui Motzok vrem (Vineri, 15 iunie 2012, 18:10)

       marcu anton (ala cu tzimentu) [anonim] i-a raspuns lui Wizard of Oz

       Bre, uite pentru ka tine, o sa suplimentez explicatia. De prosti ce sunt toti guvernacii nostri, o sa ne trezim cu curent liberalizat dar fara firme concurente de energie, deci curentul se va scumpi fulminant. Eu pricep clar asta si sunt triszt. Tu o sa te trezesti la rindu-ti cu curentu scump, insa tu o sa fii fericit ca au kkrisit-o baietii destepti (cu capra lor cu tot). Si eu ma bucur ca dragii de ei o vor lua in freza, insa eu sunt ingrijorat de factura viitoare. Aaa, si postac e mama lu' cine zice, ala e.
       • 0 (0 voturi)    
        de ras (Vineri, 15 iunie 2012, 21:15)

        MGH [utilizator] i-a raspuns lui marcu anton (ala cu tzimentu)

        se tavaleste de ras Voiculescu cand il aude si pe asta. mergi ma la vaci si mintele ca alea te cred. acolo sunt spagi grase date si vor da sefilor mari cascaval gros iar voi astia de esaloane inferioare sa va faceri ca aranjati contractele.
  • +13 (15 voturi)    
   "baietii destepti" nu dispar (Joi, 14 iunie 2012, 13:46)

   Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui daniel

   in 2008 Varujan Vosganian a prelungit contractele "baietilor destepti" pana in 2014 deci e imposibil ca ei sa renunte la acele contracte inainte de termen.

   Chitoiu minte
   • +15 (17 voturi)    
    adevar grait-ai frate! (Joi, 14 iunie 2012, 13:58)

    daniel [anonim] i-a raspuns lui Gryphus

    aici se aplica legea Lomonosov-Lavoisier.
    in cazul de fata ei nu dispar ci doar se transforma.
    parerea mea.
   • +9 (11 voturi)    
    Bla....bla...bla (Joi, 14 iunie 2012, 16:59)

    Anonimul [anonim] i-a raspuns lui Gryphus

    Na acu ce vrei si dumneata sa taca sa nu spuna si el o gogoase? Pe rand fiecare mini stru va iesi si va da cate o minciuna pentru prostime. Pana in noiembrie la alegeri veti auzi numai povesti cu cocosu rosu si cu gaina care a nascut pui vii, stiri care vor uimi omenirea ca sa puna stampila pe uslasi.
   • -1 (1 vot)    
    toti sunt responsabili (Joi, 14 iunie 2012, 17:32)

    Otilia Nutu [anonim] i-a raspuns lui Gryphus

    Pai nu-i bai, e vina tuturor: de facut le-a facut Dan Ioan Popescu, a mai umblat la ele parca si Vosganian, iar ultima prelungire a fost facuta de Videanu, iar de semnat a semnat si Bogdan Dragoi (ministrul de finante al lui MRU) pe cand era in CA al Hidroelectrica.
   • +8 (10 voturi)    
    cine le-a incheiat primul? (Joi, 14 iunie 2012, 21:23)

    DiiiP [anonim] i-a raspuns lui Gryphus

    Cine a incheiat primele contracte cu asa zisii baieti destepti?
    Daca nu ma insel a fost Dan Ioan Popescu.
    Din ce partid facea parte DIP?
    Corect?
   • -2 (2 voturi)    
    contracte (Joi, 14 iunie 2012, 22:27)

    elis [anonim] i-a raspuns lui Gryphus

    pai atunci dece Ponta il ataca mereu pe Videanu cu aceste contracte incheiate de psd si prelungite de pnl?
  • -1 (1 vot)    
   sdd (Joi, 14 iunie 2012, 13:47)

   sdfsfd [anonim] i-a raspuns lui daniel

   :))) esti nebun
  • +3 (5 voturi)    
   Iancu? alta gargara! (Joi, 14 iunie 2012, 14:07)

   prudent [anonim] i-a raspuns lui daniel

   banii depusi de furnizor intr-un cont NU vor ajuta pe cei sarmani, ci se vor duce la lucrari pt.siguranta sistemului. E vreo firma de acolo care sa nu fie de partid?
  • +8 (10 voturi)    
   Declaratii (Joi, 14 iunie 2012, 14:42)

   James Watt [anonim] i-a raspuns lui daniel

   Daca esti atent se observa tonul declaratiilor si aleasa alegere a cuvintelor spre o fraza fara nici un angajament clar :
   Pot sa va asigur ca pana la sfarsitul acestui an va exista o piata concurentiala, nu vor mai exista contracte bilaterale cu baieti destepti. Pot sa va garantez acest lucru", si imediat neaga tot ce a spus
   adica :Chitoiu a mai spus ca in privinta anularii contractelor existente, nu poate spune "modalitatea si rezultatul negocierilor". "Rezultatul il veti vedea in perioada urmatoare"...
   si Iulian Iancu :In proiectul acestei legi au fost introduse anumite prevederi care limiteaza profiturile "baietilor destepti" din energie, a afirmat presedintele comisiei, Iulian Iancu. "Incepand de la aceasta lege, subiectul baietilor din Romania se inchide definititv",
   Deci a introdus "prevederi" care limiteaza profiturile.Cum poti sa limitezi profiturile?????Este o minciuna.Nimeni nu poate face asta . Si mai anunta Iancu ca subiectul baietilor destepti se inchide definitiv. Adica s-au inteles intre ei si au musamalizat totul.Tupeu maxim la oamenii astia .
   • +3 (7 voturi)    
    Secretu' lu' Polychinelle (Joi, 14 iunie 2012, 15:24)

    Abacus [anonim] i-a raspuns lui James Watt

    "Profit limitat"=o cifra cu 5, 10, 20 de zerouri, cata vreme nu este PLUSINFINIT, profitul ramane marginit superior si convergent, deci...limitat. Nu ie pentru tine Chitoiule, tu abia daca ai trece clasa a II a. Ca...trenu'!
  • +1 (3 voturi)    
   Minciuni la infinit! (Joi, 14 iunie 2012, 19:07)

   Alberta [utilizator] i-a raspuns lui daniel

   Ne considera un popor de prosti.asa ne trebuie daca i-am votat.Ei ne-au vandut baietilor desatepti si pe noi ne insulta!!!
  • +1 (3 voturi)    
   fumigena cu.... (Vineri, 15 iunie 2012, 5:52)

   translativus [utilizator] i-a raspuns lui daniel

   .....baietii destepti acopera de fapt esenta legii, adica liberalizarea totala a pietei de energie, sau mai pe romaneste, scumpirea electricitatii si a gazelor naturale.
   Asa ca, in afara de pret nu se schimba nimic; Smecherii prospera iar prostii platesc.
   Halal!
 • +11 (15 voturi)    
  nenea chitoiu (Joi, 14 iunie 2012, 12:46)

  visio [utilizator]

  spune-ne cand ai terminat cu baietii destepti si dovedeste; nu de alta, insa te vom suspecta de plagiat
  mai multe fapte ar fi recomandat de alegator; oricum, psd a initiat coruptia si nu imi fac sperante ca se va schimba aceast asituatie; cel mai recent exemplu este iliescu care indemana usl sa nu faca promisuni ce nu pot fi respectate; de 5 ani il injura pe base si acum am aflat ca o facea doar pentru propriul amuzament...
 • +10 (14 voturi)    
  Felicitari! (Joi, 14 iunie 2012, 12:59)

  Silviu [anonim]

  Domnul ministru ne-a mai promis de 2 ori asta. A uitat sa precizeze totusi pana la sfarsitul carui an se refera
  • +3 (5 voturi)    
   anul nou (Joi, 14 iunie 2012, 17:05)

   Anonimul [anonim] i-a raspuns lui Silviu

   La anu si la multi ani. Pai el nu stie nici daca pe el il apuca sfarsitul anului asta ca mini stru. Asa ca poate promite si garanta orice. Garantat Marean Vanghelie
 • +2 (4 voturi)    
  ?????? (Joi, 14 iunie 2012, 13:02)

  Gabi [anonim]

  ... hai pe bune?
 • +5 (7 voturi)    
  "va garantez"... (Joi, 14 iunie 2012, 13:09)

  costica [anonim]

  Nu dau 2 bani pe "garantia" astuia numit vremelnic(o mai apuca sa fie Ministru pana la sfarsitul anului?!) la conducerea Ministerului, dar il intreb: iti dai Dumneata DEMISIA daca pana la sfarsitulul anului nu se intampla asa ceva ?!
  Mi-amintesc cum contractele astea avura termen de la acest Ministru sa fie discutate la inceput in 2 saptamani, apoi pana la sfarsit de luna... apoi, nici un termen......
  Acum, spune ca "nu vor mai exista" !!
  Retineti aceasta afirmatie, voi reveni de multe ori asupra ei pentru ca nu o cred !!!
  • +3 (5 voturi)    
   Si fni garanta (Joi, 14 iunie 2012, 14:29)

   , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui costica

   si unii sunt cu banii si altii cu bulaul!
   Aici, dispar baietii destepti ai lor si vin baietii destepti ai nostri si ai lor care vin la noi!
 • +4 (6 voturi)    
  pai daca luati justiatia si DNA cu totul (Joi, 14 iunie 2012, 13:12)

  dorel [anonim]

  vor fi scosi baieti cuminti ... e logic
 • +6 (8 voturi)    
  Abureala (Joi, 14 iunie 2012, 13:14)

  zeedan [utilizator]

  A zis ca rezolva in 10 zile, a revenit si a promis ca intr-o luna. Acum s-a razgandit, are nevoie de timp pana la sfarsitul anului, evident, sa traca si de alegerile legislative. Acum sa-l auzim pe ponta ca a uitat sa zica un "nu" .
 • +6 (8 voturi)    
  Nimic nu se pierde. Totul se transforma (Joi, 14 iunie 2012, 13:18)

  B.F. [anonim]

  Bine ai zis tataie. Băieţii deştepţi vor dispare şi vor fi înlocuiţi de băieţii mai deştepţii din USL
  • +2 (2 voturi)    
   nu le alocati altora (Vineri, 15 iunie 2012, 0:25)

   mitic [anonim] i-a raspuns lui B.F.

   Dar au fost ai usl-inosilor. Contractele sunt vechi: diiiip.
 • +4 (6 voturi)    
  garantia (Joi, 14 iunie 2012, 13:19)

  minus [utilizator]

  poti sa ne garantezi, de ce nu!
  in ce anume consta garantia?
 • +7 (9 voturi)    
  De garantii de soiul asta nu ducem lipsa. (Joi, 14 iunie 2012, 13:23)

  sile231 [utilizator]

  Lipsesc doar faptele. De aceea nu sunt garantii, sunt lolouri.Ca politicienii nostri nu sunt in stare de altceva. O zi buna !
 • +4 (6 voturi)    
  a uitat ... (Joi, 14 iunie 2012, 13:28)

  croco [anonim]

  un NU - NU pot sa va ....
  • +2 (4 voturi)    
   vezi Rosia M (Joi, 14 iunie 2012, 15:07)

   Po(a)nta? [anonim] i-a raspuns lui croco

   Cf d-lui Ponta dl Chitoiu l-a omis NU din propozitie.
   Pana la sf anului va garantez ca NU vor disparea contractele baietilor destepti.
 • +3 (5 voturi)    
  Oare cu ce pret ? (Joi, 14 iunie 2012, 13:35)

  Ritzi Pitzi [utilizator]

  Daca acele contracte cu "baietii destepti" nu au clauze de reziliere cu plata unor despagubiri, inseamna ca nu sunt baieti destepti, ci baieti fraieri.

  Intrebarea este: ce daune vor primi "baietii destepti" pentru denuntarea unilaterala a contractelor inainte de termen ?
 • -6 (6 voturi)    
  Baietii destepti sunt doar una din probleme... (Joi, 14 iunie 2012, 14:15)

  Victor [anonim]

  Baietii destepti sunt una din probleme... dar cum ramane cu liberalizarea preturilor la energia electrica ?! Cand se va intampla asta, se vor dubla facturile... cel putin.
  Sa vad pe unde scoate USL-ul camasa atunci... dublarea facturilor la energia electrica va avea un impact social dezastruos... plus ca astia vor trebui sa vanda hidrocentralele si centrala atomo-electrica de la Cernavoda ca deh... ordin de la stapanii din FMI.
  Asa ca aveti grija pe cine votati la alegerile parlamentare... eu unul o sa votez cu cei care nu au batut palma cu FMI.
  • +3 (3 voturi)    
   hilar (Joi, 14 iunie 2012, 21:36)

   aricipogonici [utilizator] i-a raspuns lui Victor

   Si care sunt aia? ppdd? ma faci sa rad. Vezi tu, mai este un prim ministru intr-o tara vecina care le-a dat cu tifla celor de la FMI....rezultatele se vad! Asa ca eu iti zic, trezeste-te, vezi cu cine votezi!
 • +4 (6 voturi)    
  Baietii geniali... (Joi, 14 iunie 2012, 14:21)

  Gheorghe [anonim]

  Mmda, foarte probabil ca nu vor mai exista baietii destepti. Acestia vor fi inlocuiti cu baietii geniali din energie...
 • +2 (4 voturi)    
  Cauza si efect. (Joi, 14 iunie 2012, 14:43)

  mircea [anonim]

  D-l Chitoiu sa se straduiasca ,sa explice de ce au aparut acesti"baieti destepti din energie"si dupa aceia sa proclame triumfator ca a rezolvat ceva.Prin mutarea ANRE la Parlament,d-l Chitoiu ramane fara obiectul muncii si atunci inseamna ca isi da cu parerea despre ce se ocupa altii.Alo.d-le,sunteti la guvernare ,nu in opozitie si schimbati discursul conform noilor conditii.Sustineti ca veti guverna avand solutii mai bune.Demonstrati.Ca sa va plangeti ca vechii nu v-au lasat bani sa stiti ca si bunica,daca o scoti din groapa este instare sa spuna asta.Si chiar mai convingator decat voi.
 • +3 (5 voturi)    
  Chiar dispar (Joi, 14 iunie 2012, 15:10)

  Rali [utilizator]

  Baietii destepti din energie nu au existat, sa fie clar pentru toata lumea. Au existat niste directori destepti pusi de partid care au semnat niste contracte cu cine li s-a spus. Astia au fost baietii destepti.
  S-a schimbat regimul si baietii destepti au dat din energia lor ieftina noilor firme de destepti, carora directorii destepti nu mai aveau de unde sa le dea. Si uita asa s-a functionat in ultimii 8 ani!
  Acum pt a intelege declaratia mea cititi faptul ca s-a constituit CE Oltenia, care cuprinde CE Rovinari, CE Turceni si CE Craiova. Deci toate contractele trebuie renegociate si semnate cu noua entitate. Din punct de vedere legal este posibil ca toate contractele sa fie reziliate. Baietii destepti au o problema, ca nu mai discuta cu 3 directori destepti, ci doar cu 1 :P.
  Hidroelectrica este o alta mancare de peste si sunt curios ce o sa faca sa scape de contractele astea. Oricum Partidul Unic al Banilor nu va pierde, ci va trece la afacerile pe PZU unde se va ieftini energia ca sa ramana profitul constant.
 • +3 (5 voturi)    
  minciuni USL-iste (Joi, 14 iunie 2012, 16:14)

  drop [utilizator]

  Minte!!! Vor exista intotdeauna contracte cu "baieti destepti". Nu vrea sa recunoasca, minte cu nerusinare.
 • +4 (6 voturi)    
  :) (Joi, 14 iunie 2012, 16:25)

  ion voicu [anonim]

  in energie exista baieti destepti?
  ...in interiorul ei, vreau sa zic...
  :)
  • +1 (1 vot)    
   :P (Joi, 14 iunie 2012, 22:39)

   Dr.Mythnick [utilizator] i-a raspuns lui ion voicu

   baietii destepti = energie pura :P (Cold fusion baby)
 • +2 (6 voturi)    
  Batalia pe baietii destepti (Joi, 14 iunie 2012, 17:44)

  Cristi [anonim]

  Asta mie imi suna asa: prostii au intrat in politica iar baietii destepti in energie. Iar baietii destepti ii asteapta acum pe noii politicieni sa-si ia tainul. Ia banu' si taci, pare a fi deviza de succes. Cum in guvernul Ponta nu mai poate avea incredere nici broasca testoasa, este evident ca finalul va fi: fie s-a uitat un NU, fie n-a fost o negociere a fost un acord secret, fie nu le-am luat, le-am dat samd.
 • +2 (2 voturi)    
  Pai nu.. (Joi, 14 iunie 2012, 21:53)

  Carved [utilizator]

  Asta e doar asa de PR.

  Pai nu tot ei au facut o parte din aceste contracte pe vremea lu Nastase?! Normal ca au rezolvat pana la sfarsitu anului, dupa ce ies la alegeri se va revenii la sistemul de dinainte. Asa ambele partii ies castigatoare si baietii destepti si USListii.
 • +1 (1 vot)    
  Așteptați și nu mânați! (Joi, 14 iunie 2012, 21:56)

  Ion [anonim]

  Timpul trece așa de repede și din cauza incompentenților de la guvernare, de orice culoare politică, care promit marea cu sarea și lasă populația cu ochii în soare. 'Până la sfârșitul anului...' dar până atunci trece și vine criza de două ori, apar alte probleme, arestări de vameși, etc, și se uită și promisiunile 'electorale'.
 • +1 (1 vot)    
  nu inteleg (Vineri, 15 iunie 2012, 2:11)

  Straistaru Eugen [utilizator]

  cum sa dispara, din moment ce USL garanteaza "solidaritate" " stabilitate" ...

  Hai mă băieț. să fim seriosi!

  va impacati voi, noi ramanem prostii, mai ramane sa va votam la alegeri ;) ...eii... baieț...acolo va loviti de realitate, si va dau pronosticul acum, USL, la groapa cu Hidra voastra politica ;)

  Lumea o sa va vada fata ;)
 • 0 (2 voturi)    
  Atentie - protejati-va IP-ul ! (Vineri, 15 iunie 2012, 3:05)

  watchout [anonim]

  Se pare ca ministerul Telecomunicatiilor a inceput deja demersurile pe langa ISP-uri de identificare a celor ce posteaza pe bloguri, forumuri, site-uri de news, etc mesaje "denigratoare" la dresa statului si autoritatilor.
 • 0 (0 voturi)    
  adica (Vineri, 15 iunie 2012, 5:09)

  gopo111 [utilizator]

  nu vom mai stii noi de ei, totul se va face departe de ochii lumii, eu cred ca tot v-or da energie "pe sub mina" la ai lor, astea sint vorbe pt aia multi si prosti cum ne considera ei
 • 0 (0 voturi)    
  "gargara" (Vineri, 15 iunie 2012, 8:27)

  amazing@love [utilizator]

  chitzoi, omul nu poate garanta cu nimic viata lui, faptura lui si suflarea lui!
  Asa, cu totii suntem corijenti la "garantziile" noastre, mai ales TU!


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by