Compania italiana Enel va colabora cu gigantul rus petrolier Rosneft in explorarea, producția și transportul de hidrocarburi în afara Rusiei, se arata intr-un comunicat al Enel transmis HotNews.ro. Miercuri, 26 noiembrie, la Trieste, directorul general executiv al Enel Fulvio Conti, și președintele consiliului de administrație al Rosneft, Igor Sechin, au semnat un memorandum de înțelegere cu privire la un parteneriat în domeniul explorării și producției de hidrocarburi la nivel internațional.

Conform acordului, Enel și Rosneft devin parteneri pentru identificarea oportunităților comerciale și pentru dezvoltarea în comun a oportunităților cu privire la explorarea, producția și transportul de hidrocarburi în afara Rusiei.

Mai exact, cele două companii vor urmări împreună oportunități de expansiune internațională și vor stabili un program de cooperarea prin organizare de întâlniri, seminarii și ateliere pentru schimbul de infirmații cu privire la activitățile de explorare și producție și la strategiile în sectorul explorării și producției. Mai mult, grupul de lucru comun între Enel și Rosneft va analiza oportunități pentru asocierea și în sectorul explorării și producției de petrol și gaze, în special în America Latină, Europa de Sud și bazinul Mediteranean/Nord African.

„Enel a dobândit expertiză importantă în sectorul de explorare și producție, unde participă la două mari proiecte de dezvoltare în Algeria. Mai mult, are unul dintre cele mai importante portofolii de explorare din Italia. Prin acest acord ne consolidăm relația excelentă cu Rosneft, una dintre cele mai mari companii energetice din lume, pentru a avansa colaborarea noastră pe proiecte în regiuni de interes strategic comun și în care Enel este prezent, precum Europa de Sud și America Latină”, a declarat Directorul general executiv al Enel Fulvio Conti.