Departamentul pentru Energie a lansat dezbaterea publica pentru realizarea unei noi strategii energetice
Potrivit comunicatului, Departamentul isi propune sa accelereze procesul de elaborare a strategiei energetice a Romaniei, astfel incat astfel incat aplicabilitatea noii strategii sa aiba loc in intervalul 2014 - 2035.
In cadrul acestui proces, Departamentul pentru Energie doreste initierea si sustinerea unui dialog cu reprezentantii consumatorilor, producatorilor si ai altor operatori din industria energetica, precum si cu reprezentantii mediului academic, ai societatii civile, ai autoritatilor publice locale si centrale, dar si cu reprezentantii partidelor politice parlamentare.
Departamentul a publicat miercuri pe site-ul institutiei (http://energie.gov.ro/anunturi) un prim set de intrebari, la care actorii pietei de energie sunt asteptati sa raspunda pana la data de 4 aprilie 2014, la adresa de email: consultare.publica@energie.gov.ro.
Raspunsurile vor fi utilizate la definirea elementelor principale ale viitoarei strategii energetice.
Intrebari
1. Care credeti ca ar fi cele mai importante trei masuri pentru atragerea investitiilor in sectorul energetic romanesc?
2. Care credeti ca ar trebui sa fie rolul statului in sectorul energetic romanesc?
3. Care considerati ca ar trebui sa fie obiectivele externe ale politicii energetice romanesti?
4. Cum ar putea sectorul energetic romanesc sa contribuie intr-un mod sustenabil la reindustrializarea Romaniei?
5. Credeti ca paradigma politicii energetice a Romaniei ar trebui schimbata, in ceea ce priveste orientarea primordiala catre un consum mai eficient? Cum credeti ca ar putea fi facut acest lucru?
6. Care considerati ca va fi evolutia cererii de energie electrica, gaze naturale si carburanti in perioada 2014 – 2035 in Romania? In masura in care puteti, am aprecia si transmiterea algoritmului folosit in acest proces de calculare.
7. Care considerati ca ar trebui sa fie abordarea strategica a statului roman in privinta incalzirii populatiei? De ce recomandati aceasta solutie/aceste solutii?
8. Credeti in potentialul Romaniei de a deveni un furnizor regional de energie? Cum ar putea Romania sa-si valorifice acest potential?
9. Considerati ca promovarea tehnologiilor de producere a energiei cu emisii scazute de gaze cu efect de sera ar trebui sa se faca printr-un sistem unitar sau printr-un sistem aplicat fiecarei tehnologii in parte?
10. Care considerati ca ar putea fi rolul carbunelui in viitorul mix energetic romanesc?

ANALIZĂ Cât plătește Primăria Sectorului 2 pentru curățenia stradală și ridicarea gunoiului și de ce este mizerie pe străzi / Mesajul primarului pentru oamenii care aruncă gunoiul pe stradă: Îi vom amenda
Ghidul înregistrării unei persoane juridice în platforma de vaccinare anti-COVID: Cine si cum poate programa la vaccinare angajații unei firme
„Cel mai greu proiect de infrastructură al României”. Drulă: „Sunt atât de multe tâmpenii făcute pe acest proiect” / Detalii despre Autostrada Unirii A8
Se vor întoarce și studenții în amfiteatre din semestrul al doilea? Universitatea București: Cursuri online în continuare, cu mici excepții. UBB: Se conturează varianta hibrid
Kremlinul ripostează, după imensul succes online al anchetei lui Navalnîi despre "palatul lui Vladimir Putin" / Tinerii se mobilizează în special pe Tik Tok pentru protestele anunțate sâmbătă în întreaga Rusie
Cutia neagră a banilor publici. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat anul trecut o sumă record de 750.000 de lei Mănăstirii „Sf. Cuv. Parascheva", ctitorită de PF Daniel. Ani la rând Curtea de Conturi a constatat nereguli la SCC
Astia nu-s in stare sa praseasca la sfecla or cartofi si vrei sa-ti elaboreze strategii ???,habar n-au cu ce se maninca o strategie in energetica,habar n-au de unitatile de masura a energiei .
Pe ei ii intereseaza cum sa fure ,cum sa se capatuiasca mai repede si fara sa lase urme.
Cum energia nu se stocheaza,,nu pute,nu se altereaza nu lasa urma pentru orce copoi nescolit care se uita-n aparate or in documente ca mita-n calendar.
statul sa acorde faxilitati financiare pers fizice sau asociatiilor care sunt dispuse sa instaleze asemenea centrale.