Consiliile de administratie ale companiilor Enel din Romania s-au reunit pe 29 aprilie si l-au numit pe Toni Volpe in calitate de membru si Presedinte al acestora, se arata intr-un comunicat. In urma unei decizii a managementului Grupului Enel, Volpe va prelua aceleasi functii si responsabilitati detinute anterior de Luca D¬Agnese, devenind Country Manager al Enel Romania.

Toni Volpe s-a alaturat Grupului Enel in urma cu 10 ani si a obtinut o importanta experienta internationala in cateva functii manageriale cheie din cadrul grupului. Intre 2011 si 2014 a fost Director Planificare Resurse Umane, Compensatii, Dezvoltare, Instruire si Recrutare la nivel de grup, raportand directorului Enel pentru Resurse Umane si Organizare. In aceasta functie, el a sustinut angajamentul sporit si implicarea managementului Enel in activitatile de dezvoltare a capitalului uman, reproiectarea unor procese strategice cheie de resurse umane, precum si procesul de integrare al grupului Enel. Din 2005 pana in 2011, a fost Country Manager in America de Nord pentru Enel Green Power (EGP), raportandu-i directorului general executiv al EGP. Sub conducerea lui, compania si-a diversificat portofoliul accesand noi tehnologii si a inregistrat o crestere substantiala a capacitatii instalate si marjei brute, devenind un operator lider in domeniul centralelor regenerabile in Statele Unite si Canada. Anterior, Toni Volpe a lucrat in Departamentul pentru Strategie Corporativa al Enel, raportand direct directorului general executiv al grupului Enel cu privire la programe cheie de dezvoltare corporativa.

Toni Volpe a absolvit cum laude Facultatea de Management, Economie si Inginerie Industriala din cadrul Universitatii Politehnice din Milano, Italia, finalizandu-si studiile cu un MBA la Scoala Postuniversitara de Afaceri a Universitatii Columbia, New York, SUA.

Volpe ocupa noua pozitie la Enel Romania incepand cu 30 aprilie.

Dupa trei ani la conducerea Enel Romania, Luca D¬Agnese va prelua o alta pozitie de conducere importanta, din cadrul Grupului Enel.